, ,

Κίνα: Εθίζουν τα μικρά παιδιά στον πλούτο!

Έκπληξη προκαλεί η είδηση που μας έρχεται από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ότι όλο και περισσότεροι γονείς, επισκέπτονται μαζί με τα παιδιά τους πολυτελείς

Έκπληξη προκαλεί η είδηση που μας έρχεται από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ότι όλο και περισσότεροι γονείς, επισκέπτονται μαζί με τα παιδιά τους πολυτελείς βίλες, προκειμένου να εμφυσήσουν στα παιδιά, την επιθυμία να γίνουν πλούσιοι όταν μεγαλώσουν.

Δεν έγινε γνωστό, πώς ξεκίνησε αυτή η «εκστρατεία», ούτε ποιος συνέλαβε αυτή την ιδέα. Το θέμα όμως είναι ότι, αυτή τη στιγμή στην Κίνα, υπάρχουν εταιρείες, που δίνουν τη δυνατότητα στις οικογένειες, να επισκέπτονται πολυτελείς επαύλεις και βίλες, προκειμένου τα παιδιά να θαυμάσουν και να επιθυμήσουν τον πλούτο από νωρίς στη ζωή τους.

Advertisment

Κατά την ξενάγηση στους χώρους αυτούς, οι γονείς παροτρύνουν τα παιδιά να εργαστούν σκληρά, ώστε μια μέρα, να γίνουν πλούσιοι και να αποκτήσουν όμορφα σπίτια, αυτοκίνητα και να ανήκουν στην ελίτ της χώρας τους. Τα Σαββατοκύριακα, οι μεγάλες πόρτες ασφαλείας των μεγαλόπρεπων επαύλεων ανοίγουν, για να δεχτούν τους υποψήφιους ιδιοκτήτες τους.

Τα παιδικά μάτια ανοίγουν διάπλατα μπροστά στην πολυτέλεια και τη χλιδή και το ίδιο διάπλατα ανοίγει και ο παιδικός νους, για να καταγράψει με σαφήνεια την εντολή: “Γίνε πλούσιος. Κοίταξε τι σπίτι θα έχεις! τι αυτοκίνητο! θα είσαι σπουδαίος, θα σε σέβονται όλοι! Γίνε πλούσιος! Αυτό μόνο μετράει. Το χρήμα, χρήμα, χρήμα…».

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση