Πώς θεραπεύτηκα αλλάζοντας τις διατροφικές μου συνήθειες

Το παρόν άρθρο μας το στέλνει η κ. Ελένη Οικονομοπούλου και την ευχαριστούμε που μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της.  Θα ήθελα απλώς να επιβεβαιώσω

Το παρόν άρθρο μας το στέλνει η κ. Ελένη Οικονομοπούλου και την ευχαριστούμε που μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της. 

Θα ήθελα απλώς να επιβεβαιώσω την αξία της φυτικής διατροφής και των φρέσκων φυτικών τροφών στη πρόληψη και θεραπεία. Αφενός μόλις έκοψα το κρέας σταμάτησα να πέφτω στο κρεβάτι από εμπύρετες αμυγδαλίτιδες και κρίσεις λουμπάγκο που χρειάζονταν ενέσεις voltaren για να σηκωθώ, αφετέρου δε, όταν άρχισα να αποφεύγω κατόπιν τελείως τα ζωικά, όσο μπορούσα,

Advertisment

1ον: βελτιώθηκε η πίεσή μου και παίρνω αραιά και πού κάνα χάπι, (τη μετράω κάθε μέρα, γιατί είχε φτάσει 16-10 και 11 και τη φοβάμαι ακόμη), πονοκέφαλοι, δυσθυμία κλπ.

2ον: Δεν είχα πια πρόβλημα με τον θυρεοειδή (βροχοκήλη).

3ον: Θεραπεύτηκα από τις παρενέργειες ξηροφθαλμίας, ξηρομυτίας, ξηροστομίας που μου προκάλεσε φάρμακο κατά της οστεοπενίας, που δεν πέρναγαν παρ’ όλο που τo έκοψα.

Advertisment

4ον: Υποχώρησαν περιοδικά συμπτώματα επιχείλιου έρπητα.

5ον: Η δυσκοιλιότητα.

6ον: Η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.

7ον: Είχα αναιμία κάτω από το φυσιολογικό και τώρα έχω στα κατώτερα φυσιολογικά παρ’ όλο που δεν τρώω καθόλου κρέας-κοτόπουλο-ψάρι, ενώ οι τιμές σιδήρου και ασβεστίου είναι φυσιολογικές.

8ον: Είχα εκτός από πίεση και ταχυπαλμίες που πέρασαν, μια ελαφρά πάχυνση των τοιχωμάτων της καρδιάς που βελτιώθηκε, πράγμα μη αναστρέψιμο “κανονικά”, όπως μου είπαν οι γιατροί.

9ον: Έπαθα γύρω στα 50 αρχή ωχράς κηλίδας (!) και δεν μου είπε κανείς γιατρός να αυξήσω τα φρουτολαχανικά, ως όφειλαν, παρά μόνο μου ζήταγαν αξονικές οφθαλμού. Το διάβασα μόνη μου στο ίντερνετ, οπότε εκτός από τη χορτοφαγία παίρνω και συμπλήρωμα λουτείνης και ζεαξανθίνης και έτσι, όχι μόνο σταμάτησε η εξέλιξή της, αλλά βλέπω και καλύτερα! πράγμα αδύνατον λένε οι γιατροί!

10ον: Όλες μου οι εξετάσεις είναι άψογες, τα νεφρά μου σαν μικρού παιδιού μου είπε ο γιατρός, συκώτι, αίμα, στομάχι, έντερο, γυναικολογικές εξετάσεις, όλα.

11ον: Το μόνο πρόβλημά μου είναι φλεγμονές και πόνοι αρθρίτιδας από τα οστεόφυτα που τα έχω κληρονομήσει από την εποχή της κρεοφαγίας και που περνάνε όταν κάνω ωμοφαγίες και φρουτοφαγίες. Στα γόνατα οι πόνοι πέρασαν τελείως με τη χορτοφαγία. Επίσης, άλλο πρόβλημα και τα κιλά λόγω βουλιμίας, γλυκών και ψωμιών, που βελτιώνεται κι αυτό χωρίς μεγάλη πείνα, με ωμοφαγίες και φρουτοφαγίες, το καλοκαίρι κυρίως που υπάρχει ποικιλία φρουτολαχανικών.

12ον: Και τέλος, όταν πάω σπάνια στον γιατρό να γράψω κάνα φάρμακο πίεσης προληπτικά, οι συνομήλικοί μου έρχονται μαζί με σακούλες φάρμακα, (όπως είχα κι εγώ κάποτε) κάθε μήνα. Είμαι 63 ετών κι η διάθεσή μου κι οι δυνάμεις μου είναι πολύ καλές εκτός των προβλημάτων με τα οστεόφυτα. Σας παραθέτω ένα συνοπτικό διαιτολόγιο που ακολουθώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Όσον αφορά το πρόγραμμα διατροφής, εκτός της ελαφράς σκουπιδοφαγίας όταν παρεκτρέπομαι, έχω να συστήσω στον αναγνώστη τα εξής:

Πρωινό που τρώω σχεδόν μεσημέρι όταν πεινάσω: εγώ που δεν μπορώ να κάνω αυστηρό πρόγραμμα κάθε τόσο σε υλικά και ποσότητες, βάζω για μια εβδομάδα σε ένα τάπερ μέτριο, διάφορες υπερτροφές (αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, φυστίκια Αιγίνης) και σπόρους όπως ηλιόσπορο Ω3, κολοκυθόσπορο, σουσάμι, γκότσι μπέρυ και κράμπερυ, φρεσκοτριμμένο λιναρόσπορο, σταφίδες μαύρες και δαμάσκηνα, μύρτιλα, κουκουνάρι και βραζιλιάνικα καρύδια.

Όλα ένα κι ένα για ένα καλό πρωινό βιταμινών, πρωτεϊνών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών και έτσι τρώω μερικές κουταλιές κάθε μέρα, πίνοντας παράλληλα βότανα, ελληνικό ντεκαφεϊνέ, ή υποκατάστατο καφέ από ρεβύθι, ραδίκι, κριθάρι ρίχνοντας και λίγο βιολογικό γάλα σόγιας, ή βρώμης ή αμυγδάλου.

Μεσημεριανό, αφού πεινάσεις: Κατόπιν, έχεις μέσα σε άλλο μεγαλύτερο τάπερ βρασμένα σε σέλινο, κρεμμύδια, δάφνη και πορτοκαλόφλουδες για μυρωδιά, όσπρια πολλών λογιών μέχρι και μαύρα φασόλια. Τα αναμιγνύεις το μεσημέρι λίγα λίγα σ’ ένα πιάτο, μαζί με αναποφλοίωτο ρύζι ή στάρι που θα το έχεις βρασμένο σε άλλο τάπερ, ή με διάφορες κομμένες ωμές πράσινες σαλάτες σε ανάλογου μεγέθους τάπερ για ποσότητα 4-5 ημερών. Έτσι παίρνεις όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και απαραίτητα για την υγεία συστατικά.

Ακόμα, εναλλάξ ή για το βράδυ κι ένα τάπερ με ατμοβρασμένο μπρόκολο, λάχανο και κουνουπίδι με σέλινο, και εκ περιτροπής μ’ αυτό, τάπερ με βρασμένες πατατούλες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, καρότα, κρεμμύδια, όλα αυτά χοντροκομμένα με μαϊντανό.

Βρείτε έναν τρόπο να τρώτε και νιφάδες βρώμης που έχουν βιταμίνες Β και τρυπτοφάνη για ευεξία, ή μέσα στο μείγμα πρωινού, ή χωριστά με γιαούρτι με πέτσα για τους μη βίγκαν. Αν κόψετε και το γιαούρτι, βρείτε τρόπο να παίρνετε προβιοτικά και ειδικά Acidophillus και όχι μόνο, για πρόληψη. Και το σιταρόζουμο είναι καλό, δηλαδή νερό από μουλιασμένο βιολογικό σιτάρι επί ένα 48ωρο. Επίσης σαν σνακ καλά είναι και όλα τα αποξηραμένα φρούτα που δεν έχουν ζάχαρη.

Μη ξεχάσετε ακόμα να μη βράζετε το ελαιόλαδο και να το ρίχνετε στο τέλος ωμό και να πάρετε λίγες ελίτσες φυσικές βιολογικής επεξεργασίας, όχι του εμπορίου με συντηρητικά. Επίσης, φρούτα που δεν θα τα τρώτε μαζί με άλλες τροφές, αλλά μόνα τους 2-3 φορές την ημέρα. Ακόμη, ωμά καρότα για σνακ, ή αγγουροσαλάτες για λίγες θερμίδες.

Οι περισσότεροι υγιεινιστές προτείνουν και μια μέρα ολική νηστεία την εβδομάδα, ή φρουτοφαγίας.

Καλή επιτυχία!

Ελένη Οικονομοπούλου  eleftheria.el@gmail.com

Σημείωση: Η κα Οικονομοπούλου δεν είναι ιατρός και η παραπάνω μαρτυρία δεν έχει σκοπό την υπόδειξη ιατρικής συμβουλής για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Αποτελεί προσωπική εμπειρία την οποία μοιράζεται για ενημερωτικούς λόγους και την ευχαριστούμε θερμά. Εάν έχετε κι εσείς μια παρόμοια εμπειρία θεραπείας μέσω φυσικών ή εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας ή μέσω της αλλαγής του τρόπου ζωής σας, μοιραστείτε την μαζί μας

Μπορείτε να δείτε περισσότερες μαρτυρίες φυσικών θεραπειών στην κατηγορία: Μαρτυρίες θεραπείας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση