, ,

3 γιατροσόφια για γρήγορη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Παρακάτω παρουσιάζονται τρία γιατροσόφια για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τα γιατροσόφια αυτά μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν

Παρακάτω παρουσιάζονται τρία γιατροσόφια για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τα γιατροσόφια αυτά μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την αγωγή αντιμετώπισης που θα σας προτείνει ο  επαγγελματίας υγείας σας.

Μείωση της αρτηριακής πίεσης με ηλιόσπορους

Συστατικά

Advertisment

– 1,5 λίτρο κρύο νερό

– 2 φλιτζάνια μη αποφλοιωμένοι ηλιόσποροι

Μέθοδος παρασκευής

Advertisment

Βάλτε τους καλά πλυμμένους μη αποφλοιωμένους ηλιόσπορους σε ένα εμαγιέ μπολ. Ρίξτε το κρύο νερό και τοποθετήστε το μπολ στη φωτιά. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο για άλλες 2 ώρες. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το νερό. Μόλις κρυώσει, πίνετε ένα φλιτζάνι την ημέρα. Το υπόλοιπο αποθηκεύστε το στο ψυγείο σε ένα ερμητικά κλειστό γυάλινο βάζο ή φιάλη.

Η δράση τους είναι γρήγορη. Η πίεση του αίματος θα επανέλθει σε σταθερή βάση σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτή η θεραπεία συνιστάται για όλους όσους πάσχουν από υπέρταση.

Επάλειψη με ξύδι για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Προκειμένου να μειωθεί γρήγορα η πίεση του αίματος, θα πρέπει να κάνετε επάλειψη με 6% ξύδι. Βρέξτε ένα βαμβακερό ύφασμα με ξύδι και τοποθετήστε το στο πάτωμα. Σταθείτε πάνω στο βρεγμένο ύφασμα και με τα 2 πόδια. Ενώ στέκεστε, κάντε απαλό μασάζ στους κροτάφους και τον αυχένα σας με βαμβάκι εμποτισμένο στο ξύδι.

Ελέγξτε την αρτηριακή σας πίεση μετά από 10-15 λεπτά. Δεν πρέπει να αφήσετε τα πόδια σας πάνω στο ύφασμα για περισσότερα από 15 λεπτά. Διαφορετικά, η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να πέσει πάρα πολύ.

Ρυθμίστε την αρτηριακή σας πίεση με κρεμμύδια

Βάλτε ένα μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι σε ένα βάζο και ρίξτε από πάνω ένα ποτήρι κρύο νερό. Αφήστε το κρεμμύδι να σταθεί όλη τη νύχτα.
Η συνταγή είναι έτοιμη. Πρέπει να πιείτε το ρόφημα από το δοχείο το επόμενο πρωί με άδειο στομάχι. Μην πετάξετε το κρεμμύδι, διότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα σε κάποιο γεύμα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία το βράδυ.

Συνιστάται να εφαρμόζετε αυτή τη μέθοδο σε καθημερινή βάση για μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας θα γίνουν ορατά αμέσως. Επίσης, η αρτηριακή σας πίεση θα ομαλοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Προσοχή: Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση