, ,

Τα άτομα με ομάδα αίματος 0 έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ

Μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας και η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο «The Brain Research Bulletin», δείχνει ότι τα

Μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας και η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο «The Brain Research Bulletin», δείχνει ότι τα άτομα που φέρουν την ομάδα αίματος Ο προστατεύονται από διάφορες νευροεκφυλιστικές νόσους όπως είναι το Αλτσχάιμερ.

Η μελέτη έγινε με την ανάλυση 189 μαγνητικών εξετάσεων από υγιείς εθελοντές, στις οποίες υπολόγισαν τον όγκο της φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο και εξερεύνησαν τις διαφορές μεταξύ των ατόμων με διαφορετικές ομάδες αίματος. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είχαν περισσότερη φαιά ουσία στο οπίσθιο τμήμα της παραεγκεφαλίδας.

Advertisment

Όπως σημειώνουν, όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος μειώνεται στον εγκέφαλο του η φαιά ουσία και κατά συνέπεια εντείνεται η γήρανση. Όπως όλα δείχνουν στη συγκεκριμένη ομάδα αίματος τα άτομα έχουν μεγαλύτερο όγκο φαιάς ουσίας τόσο στην κροταφική όσο και στην μεταιχμιακή περιοχή του εγκεφάλου συμπεριλαμβανομένου του αριστερού ιππόκαμπου ο οποίος βλάπτεται σοβαρά από τη νόσο Αλτσχάιμερ με αποτέλεσμα να διατηρούν την διαύγεια τους και σε μεγάλες ηλικίες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνθρωποι που ανήκουν σ’ αυτή την ομάδα αίματος είναι πιο προστατευμένοι από νόσους της κροταφικής περιοχής τους εγκεφάλου από άτομα που ανήκουν στις ομάδες αίματος Α, Β και ΑΒ.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ολιστικός ιατρός και ολιστική ιατρική: Τι είναι και πώς θα βρείτε τον σωστό για εσάς
18 τρόποι για να μειώσετε το φούσκωμα στην κοιλιά
Πώς να συνδυάσετε το μαγνήσιο για να γεμίσετε τις αποθήκες του σώματός σας
Ταχυκαρδία: Πότε μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση