Τεστ: Δείτε αν έχετε προδιάθεση στην ευτυχία

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να επεξεργάζεται τις εικόνες που βλέπει και να αποφασίζει σε ποιες θα εστιαστεί και θα προτιμήσει, τις θετικές ή

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να επεξεργάζεται τις εικόνες που βλέπει και να αποφασίζει σε ποιες θα εστιαστεί και θα προτιμήσει, τις θετικές ή τις αρνητικές. Το γεγονός αυτό, μπορεί να αποδειχθεί δείκτης μέτρησης της προδιάθεσης που έχει ο καθένας μας προς την ευτυχία ή το αντίθετο.

Κάντε κι εσείς το παρακάτω τεστ το οποίο δημοσιεύτηκε στη σελίδα του CNN.

Advertisment

1. Ποια από τις παρακάτω εικόνες σας ελκύει περισσότερο;

happiness test 1

Εάν επιλέξατε το γατάκι ή τα κουτάβια, τότε ο εγκέφαλός σας ανταποκρίνεται περισσότερο στα θετικά παρά στα αρνητικά ή τα ουδέτερα ερεθίσματα.

Advertisment

2. Ποια εικόνα θεωρείται πιο θετικά φορτισμένη;

150723123326 ph quiz2 super 169

Καμία εικόνα δεν θεωρείται αρνητικά φορτισμένη. Όλες έχουν θετικά στοιχεία, καθώς κανένας από τους εικονιζόμενους δεν έχει τραυματιστεί και όλοι έχουν πρόσβαση σε βοήθεια σε μια στιγμή επείγουσας ανάγκης. Ένας «ευτυχισμένος» εγκέφαλος θα καταφέρει να εντοπίσει τα θετικά στοιχεία σε κάθε εικόνα.

3. Ποιο από τα παρακάτω καθορίζει την ευτυχία σας: ένας καλός γάμος, μια καλή δουλειά, τα χρήματα ή η υγεία;

150723123337 ph quiz3 super 169

Στην πραγματικότητα κανένα. Ναι μεν συμβάλλουν στην ευτυχία μας, ωστόσο θεωρούνται πολιτισμικά παγιωμένοι δείκτες επιτυχίας για τους ενήλικες. Η εμμονή με καθεμιά από τις παραπάνω παραμέτρους της ζωής μάς στερεί τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα και εμπόδια και μας αποτρέπει να ανακαλύψουμε τις αληθινές μας δυνάμεις για εξέλιξη και πρόοδο.

4. Ποιο από τα παρακάτω θεωρείτε ότι μπορούμε να εξασκήσουμε για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι: να γράφουμε ένα ημερολόγιο για όλα όσα είμαστε ευγνώμονες στη ζωή μας, να γελάμε συχνά, να καλλιεργούμε ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους ή να προσπαθούμε να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων;

150723123428 ph quiz8 super 169

Όλα! Πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε, να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, να γελάμε και να προσπαθούμε να περιτριγυριζόμαστε από θετικούς, τρυφερούς ανθρώπους αλλά και να είμαστε πάντα αισιόδοξοι ώστε να διατηρούμε κάθε στιγμή την καλή μας διάθεση.

5. Σε ποια ηλικία θεωρείτε πως είναι πιο πιθανό να είστε ευτυχισμένοι;

150723123347 ph quiz4 super 169

Πολλοί πιστεύουν ότι η ευτυχία, όπως και η υγεία, φθίνει με τα χρόνια, όμως μελέτες δείχνουν ότι ισχύει το αντίθετο. Στην τρίτη ηλικία τα επίπεδα ικανοποίησης από τη ζωή είναι υψηλότερα σε σχέση με τα παιδικά χρόνια, την εφηβεία ή τη μέση ηλικία.

6. Ποια από τις παρακάτω αγορές θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους: καινούργια ρούχα, ένα καινούργιο αμάξι, ένα ταξίδι ή ένα επιτραπέζιο;

150723123408 ph quiz6 super 169

Τα δύο τελευταία. Ο λόγος είναι ότι συνδέονται με εμπειρίες και ευχάριστες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και όχι με κενές συναισθήματος καταναλωτικές ανάγκες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση