Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;

Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου είναι σημαντικά μνημεία που καταγράφηκαν ως μεγαλουργήματα της εποχής ή αλλιώς «θαύματα» κατά την Αρχαιότητα. Εμπνευστής του καταλόγου

Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;

Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου είναι σημαντικά μνημεία που καταγράφηκαν ως μεγαλουργήματα της εποχής ή αλλιώς «θαύματα» κατά την Αρχαιότητα. Εμπνευστής του καταλόγου αυτού, πολλές φορές, θεωρείται ο Αντίπατρος ο Σιδώνιος, ένας Έλληνας συγγραφέας και ποιητής του 2ου αιώνα π.Χ., ο οποίος επισκέφτηκε όλα τα μνημεία και συνέταξε τον κατάλογο. Ο κατάλογος αποτελείται από επτά σπουδαία έργα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τη Μεσόγειο.

Στο παρακάτω κουίζ θα κληθείτε να απαντήσετε σε ορισμένες εύκολες αλλά και σε πιο δύσκολες ερωτήσεις, σχετικά με τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας. Το αποτέλεσμα θα σας δείξει πόσες σωστές απαντήσεις δώσατε «τεστάροντας» τις γνώσεις σας πάνω σε αυτή την ιστορική αναφορά. Στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλα κουίζ ιστορικού χαρακτήρα, αφού δεν είναι κακό που και που να… φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας!

Advertisment

[viralQuiz id=222]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε
Τα 10 δημοφιλέστερα Τεστ του 2018

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση