,

Γόπες τσιγάρων που φυτεύονται και μετατρέπονται σε φυτά

Μια πολύ ελπιδοφόρα πρωτοβουλία υιοθέτησε η ινδική εταιρία karma, η οποία κυκλοφόρησε στη αγορά φίλτρα τσιγάρου τα οποία μπορούν να φυτευτούν μετά τη χρήση

Μια πολύ ελπιδοφόρα πρωτοβουλία υιοθέτησε η ινδική εταιρία karma, η οποία κυκλοφόρησε στη αγορά φίλτρα τσιγάρου τα οποία μπορούν να φυτευτούν μετά τη χρήση τους και να φυτρώσουν οι σπόροι που περιέχονται σε αυτά.

Το πρόβλημα με τις γόπες των τσιγάρων έχει πάρει, πλέον, ανησυχητικές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και η μόλυνση του περιβάλλοντος κρίνεται πολύ επιβαρυντική. Σε αυτό το πρόβλημα, έρχεται να δώσει λύση το συγκεκριμένο εγχείρημα. Πιο συγκεκριμένα, τα φίλτρα είναι κατασκευασμένα από βιοδιασπώμενα υλικά και με τέτοιο τρόπο ώστε οι σπόροι να είναι πλήρως προστατευμένοι και ικανοί να φυτευτούν στο χώμα.

Advertisment

d d

Παρόλα αυτά, η κίνηση αυτή έχει δεχτεί ορισμένες κριτικές. Αρχικά, οι επικριτές βρίσκουν λάθος το γεγονός πως οι καπνιστές προτρέπονται να πετούν τα τσιγάρα τους στο έδαφος. Επίσης, αυτό εγκυμονεί κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς σε μέρη με άλλα δέντρα. Τέλος, μια σημαντική παράμετρο, αποτελεί το γεγονός πως μπορεί να δημιουργηθούν, έτσι, είδη φυτών και δέντρων που να μην μπορούν να ταιριάξουν και να αναπτυχθούν αρμονικά στο γενικότερο οικοσύστημα της εκάστοτε περιοχής.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»
Ύπνος: Το κοινό λάθος που κάνουμε όταν κοιμόμαστε στο πλάι
H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση