,

Σήκωσε ανάστημα!

Όταν το κεφάλι σου ξεπροβάλει πάνω από το πλήθος να είσαι προετοιμασμένος για τους αγέρηδες που θα θελήσουν να σε κάνουν να σκύψεις και

Σήκωσε ανάστημα!

Όταν το κεφάλι σου ξεπροβάλει πάνω από το πλήθος να είσαι προετοιμασμένος για τους αγέρηδες που θα θελήσουν να σε κάνουν να σκύψεις και να σε ξεριζώσουν. Να είσαι οπλισμένος με ψυχική δύναμη και γερό κορμί για να αντισταθείς και να μην λυγίσεις. Να μη σε παρασύρουν ξανά στο πλήθος που δεν ανέχεται τους ξεχωριστούς.

Ο καθένας μας έχει (και έχει έρθει για) ένα σκοπό. Σε σένα έγκειται να τον βρεις και να τον εκπληρώσεις. Οι περισσότεροι δεν τον εκπληρώνουν ποτέ, είτε γιατί δεν τον εντοπίζουν, είτε γιατί δειλιάζουν να βγουν στα ανοιχτά. Οι κορυφές είναι ψηλά και μοναχικές. Αν θες να πας, προετοιμάσου και για το κρύο και για τη μοναξιά. Λίγοι θα σε χειροκροτήσουν , λιγότεροι θα σε θαυμάσουν και ελάχιστοι θα σου συμπαρασταθούν. Εκείνοι οι ελάχιστοι είναι οι φίλοι σου. Αυτοί που θέλουν να σε δουν να ανεβαίνεις, να βελτιώνεσαι, να ξεχωρίζεις και ας μένουν αυτοί πίσω.

Advertisment

Οι πολλοί δεν καλοβλέπουν τα ξεπέταγμά σου. “Ποιος είναι αυτός που σηκώνει κεφάλι; Πώς το «παίζει» και τι προσπαθεί τάχα μου να μας δείξει;” , θα τους ακούσεις να μουρμουράνε. Τους πειράζει που μένουν πίσω, που δεν έχουν το κουράγιο να πάνε ψηλότερα, που φαίνεται το έλλειμμά τους. Για αυτό και μας θέλουν όλους ίδιους, πρόβατα στο πλήθος.

Μένοντας στο πλήθος όμως σπάνια πετυχαίνεις κάτι σπουδαίο για σένα ή για τον κόσμο. Δεν φτάνεις στο Έβερεστ μένοντας στα χαμηλά. Δεν ανακαλύπτεις Αμερικές αν δεν διαβείς ωκεανούς, αν δεν πας κόντρα στο τι πιστεύουν οι πολλοί.

Απλώς χρειάζεσαι προετοιμασία. Πάρε χρόνο και ετοιμάσου. Το ταξίδι στα ανοικτά, το πέταγμα στα ύψη κρύβουν κινδύνους, έχουν απαιτήσεις, θέλουν κότσια. Αλλά μην λιποψυχήσεις. Μην αφήσεις τα όνειρά σου γιατί φοβάσαι την κριτική των άλλων και τα στοιχειά της φύσης. Μάθε, μελέτα, δυνάμωσε. Και ξεκίνα. Μην αναβάλλεις. Ο χρόνος περνάει και χάνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τα όνειρα αυτών που ποτέ δεν ξεκινούν, που ποτέ δεν τολμούν να ξεπροβάλλουν από το πλήθος, από τον κρυψώνα και την ασφάλεια του «κάθομαι στα αυγά μου».

Advertisment

Μόνο από ψηλά βλέπεις τον κόσμο διαφορετικό. Μόνο όταν σηκώσεις ανάστημα η ματιά σου φτάνει μακριά και ανοίγεται ο ορίζοντάς σου. Ο καθένας μας είναι σημαντικός και διαφορετικός. Ο καθένας μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα αν τραβήξει το δρόμο του ονείρου του. Σπάσε τα δεσμά που σε κρατούν χαμηλά, χαμένο και ακινητοποιημένο στο πλήθος. Μην φοβάσαι να πάρεις διαφορετικό μονοπάτι και να βγεις από την περπατημένη. Απλώς φρόντισε να έχεις τα απαραίτητα εφόδια.

Στην εικόνα: Ο Υπερίων (Τιτάνας της Ελληνικής μυθολογίας) είναι το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο. Έχει ύψος 115,61 , περίπου δύο φορές το μέγεθος του Αγάλματος της Ελευθερίας (χωρίς το θεμέλιο), και με ηλικία περίπου 700-800 ετών.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση