, , ,

Βοτανικός Κήπος Σύρου: Το όραμα της δημιουργίας μιας «κιβωτού» του φυσικού μας πλούτου

Μία πολύ φιλόδοξη και αξιόλογη προσπάθεια παίρνει σάρκα και οστά στο νησί της Σύρου. Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα ανθρώπων έχει ενωθεί κάτω από την

Μία πολύ φιλόδοξη και αξιόλογη προσπάθεια παίρνει σάρκα και οστά στο νησί της Σύρου. Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα ανθρώπων έχει ενωθεί κάτω από την κοινή επιθυμία και το όραμα της δημιουργίας του πρώτου Βοτανικού Κήπου των Κυκλάδων με σκοπό να καθιερωθεί ως ενεργό μέλος του παγκόσμιου δικτύου των Βοτανικών Κήπων.

Πραγματικά, μία πολύ όμορφη απόπειρα αξιοποίησης της γνώσης, των διαθέσιμων χώρων αλλά και του ονείρου για το χτίσιμο ενός αυτοδύναμου κέντρο εκπαίδευσης, οικολογικής συνείδησης, έρευνας και μελέτης της βοτανικής και συνάμα ένα φυσικό στολίδι, που θα προσφέρει ψυχική ανάταση και γνώση σε όλες τις ηλικίες, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εμπνευστές του εγχειρήματος.

Advertisment

Με γνώμονα την αλληλεγγύη, την συνύπαρξη και την αλληλοβοήθεια και στόχο τη δημιουργία ενός χώρου «όαση» στην κοινωνία που ζούμε, ο Βοτανικός Κήπος, απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια, δημιουργώντας μια εκστρατεία χρηματοδότησης για τις άμεσες ανάγκες του κτιρίου στέγασής του.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία δείτε εδώ

Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω από την επίσημη ιστοσελίδα του συνεταιρισμού: botanicgardens.gr, αλλά και από τη σελίδα του στο facebook: www.facebook.com/botanicgardens

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ελαφοκομείο Ρόδου: Βρέθηκαν δεκάδες νεκρά και παρατημένα ελάφια | Σκληρές εικόνες
Greenwashing | «Πράσινο ξέπλυμα» σε πολλές… αποχρώσεις
Ήρθε η άνοιξη νωρίς; Οι επιπτώσεις του σύντομου χειμώνα
AthensTrees | Η νέα εφαρμογή του Δήμου Αθηναίων που δείχνει όλες τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση