Γιατί αξίζει να έχετε οξυζενέ στο σπίτι και 21 διαφορετικοί τρόποι χρήσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις χρήσεις του υπεροξειδίου του υδρογόνου. Το γνωστό σε όλους μας οξυζενέ είναι ένα άριστο μικροβιοκτόνο που αποτελείται από

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις χρήσεις του υπεροξειδίου του υδρογόνου. Το γνωστό σε όλους μας οξυζενέ είναι ένα άριστο μικροβιοκτόνο που αποτελείται από νερό και οξυγόνο και χρησιμοποιείται συνήθως για την απολύμανση μικρών πληγών. Οι παλαιότερες γενιές το χρησιμοποιούσαν συχνότερα και το θεωρούσαν απαραίτητο εξοπλισμό στο ντουλαπάκι με τα φάρμακα του σπιτιού αλλά και σε κιτ πρώτων βοηθειών.

Όπως αποδεικνύεται οι περισσότεροι από εμάς δεν γνώριζαν και δεν ξέρουν ακόμα τις διαφορετικές χρήσεις του πέρα από την υγιεινή. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές χρήσεις για το υπεροξείδιο του υδρογόνου που απαιτείται πλήρης κατάλογος τεσσάρων διαφορετικών κατηγοριών: Γενική υγεία , υγιεινή , καθαρισμός και διάφορα. Καταλήξαμε σε ένα σύνολο 21 χρήσεων, οι οποίες αναδεικνύουν τη χρησιμότητα και την ευελιξία του υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Advertisment

Γενική Υγεία

1. Απολυμάνετε μικρές πληγές

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα φυσικό αντισηπτικό κι έτσι μια από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις του είναι να καθαρίζετε τις πληγές για να εμποδίσετε τη λοίμωξη.

2. Ρινικό αποσυμφορητικό

Advertisment

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας 3 τοις εκατό υπεροξειδίου του υδρογόνου σε νερό και έχετε μια αποτελεσματική λύση που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση.

3. Θεραπεύστε τους μύκητες των ποδιών

Ανακατέψτε ίσα μέρη από οξυζενέ και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και απλώστε το κάθε βράδυ στην περιοχή του δέρματος που έχει προσβληθεί από μύκητες για να σταματήσετε την ανάπτυξή τους.

4. Αντιμετωπίστε το κοινό κρυολόγημα

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν μπορεί να θεραπεύσει τα κρυολογήματα, αλλά κάποιοι ισχυρίζονται ότι εφαρμόζοντας μερικές σταγόνες οξυζενέ στα αυτιά το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την πρόσληψή τους.

Υγιεινή

5. Στοματικό διάλυμα

Κάντε γαργάρες με οξυζενέ και θα ανακαλύψετε ότι είναι πραγματικά ένα πολύ αποτελεσματικό στοματικό διάλυμα. Απλά θυμηθείτε να μην το καταπιείτε.

6. Βοήθεια στον πονόδοντο

Ομοίως, μπορείτε να ξεπλύνετε ή να κάνετε γαργάρες με ένα συνδυασμό υπεροξειδίου του υδρογόνου και λάδι καρύδας για να προσφέρετε ανακούφιση στον πονόδοντο.

7. Λεύκανση δοντιών

Οι γαργάρες με οξυζενέ μπορούν επίσης να λευκάνουν τα δόντια και φυσικά ισχύει ο παραπάνω κανόνας της μη κατάποσης.

8. Φροντίδα ματιών

Το οξυζενέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τους φακούς επαφής γιατί είναι πολύ αποτελεσματικό στην εξάλειψη των πρωτεϊνών που μπορεί να υπάρχουν επάνω σε αυτούς με την πάροδο του χρόνου.

9. Ενυδάτωση ποδιών

Ένα ποδόλουτρο με μείγμα νερού και οξυζενέ μπορεί να ενυδατώσει τα πόδια και να βοηθήσει στη μείωση ή την εξάλειψη των κάλων.

10. Λεύκανση Νυχιών

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφαρμόζοντας ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με υπεροξείδιο του υδρογόνου απευθείας στα νύχια.

11. Ξανθυντικό μαλλιών

Προκειμένου να αποκτήσετε φυσικά ξανοιγμένα μαλλιά από τον ήλιο, απλώς ψεκάστε υπεροξείδιο του υδρογόνου πάνω σε υγρά μαλλιά και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 – 15 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε.

Οικιακός καθαρισμός

12. Φρούτα και λαχανικά

Ψεκάστε τα φρούτα και τα λαχανικά με οξυζενέ και αφήστε τα να μουλιάσουν για 1-2 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, το κερί και άλλους ρύπους.

13. Λεύκανση ρούχων

Ρίξτε ένα φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου στο νερό πλύσης και αφήστε το στα ρούχα για 15-30 λεπτά προκειμένου να φωτίσετε τα σκούρα ή τα κιτρινισμένα λευκά.

14. Καθαρίστε το ψυγείο σας

Ψεκάστε υπεροξείδιο του υδρογόνου στο εσωτερικό του ψυγείου σας και αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφίμων και να απολυμάνετε.

15. Καθαριστικό λεκάνης

Ρίξτε περίπου μισό φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά προκειμένου να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε τους λεκέδες.

16. Αντιμετώπιση της μούχλας

Το οξυζενέ είναι ένας εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη μούχλα διότι αποτελεί ένα ασφαλέστερο απολυμαντικό.

17. Καθαρισμός ψυγείου

Χρησιμοποιήστε ένα κουτί με μαγειρική σόδα για την εξάλειψη των οσμών και στη συνέχεια, σκουπίστε τα πάντα με ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου για να διατηρήσετε το ψυγείο σας καθαρό.

18. Ταπητοκαθαρισμός

Ψεκάστε υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ανοιχτόχρωμα χαλιά και κιλίμια για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από λάσπη, τρόφιμα, κλπ. Να θυμάστε όμως ότι λευκαίνει ορισμένα υφάσματα.

19. Καθαρίστε τα σφουγγαράκια των πιάτων

Βουτήξτε τα σφουγγαράκια σε υπεροξείδιο του υδρογόνου και αφήστε τα να μουλιάσουν για 15 – 30 λεπτά προκειμένου να απολυμανθούν.

Διάφορα

20. Στα κατοικίδια

Αν ο τετράποδος φίλος σας καταπιεί κάτι τοξικό, μια γρήγορη δόση του υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόκληση εμετού, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.

21. Στο ενυδρείο

Το οξυζενέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στον έλεγχο της ανάπτυξης του μύκητα σε ενυδρεία χωρίς να βλάψει τα ψάρια.

Προσοχή!

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι μόνο για εξωτερική χρήση. Η κατανάλωση και κατάποση του Η2Ο2 μπορεί να είναι σοβαρά επιζήμια για την υγεία σας, προκαλώντας ζάλη, ναυτία, εμετούς, και (σε αρκετά μεγάλες ποσότητες), ακόμη και θάνατο.

www.invitromagazine.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Feng Shui: Τα φυτά που φέρνουν καλοτυχία και πρόοδο ενώ προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια και την τοξικότητα
Το θαλασσινό νερό «κατατρώει» τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» | Οι φόβοι των επιστημόνων
Τρισεκατομμύρια τζιτζίκια θα κατακλύσουν τις ΗΠΑ | Η μεγαλύτερη εισβολή από το 1803
Απειλείται με εξαφάνιση το 21,5% των ζώων, φυτών και μυκήτων της Ελλάδας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση