6 λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των ρούχων

Σε κανέναν μας δεν είναι ευχάριστο, αλλά το πλύσιμο των ρούχων είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε. Ναι, φυσικά θα μπορούσατε να πληρώσετε

Σε κανέναν μας δεν είναι ευχάριστο, αλλά το πλύσιμο των ρούχων είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε. Ναι, φυσικά θα μπορούσατε να πληρώσετε κάποιον άλλο για να το κάνει, αλλά εάν θέλετε να σας βλέπουν ως ενήλικες, τότε το οφείλετε στον εαυτό σας να μάθετε πώς να βάζετε πλυντήριο μόνοι σας.

Και επειδή θέλουμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό το δύσκολο -και πάρα πολύ βαρετό- καθήκον, ιδού 6 λάθη που κάνετε χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε.

1. Ξεχωρίζετε τα ρούχα λάθος

Ήδη ξέρετε πώς να ξεχωρίζετε τα σκούρα από τα λευκά -έτσι ελπίζουμε δηλαδή-, αλλά τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα. Μην βάζετε πετσέτες μαζί με συνθετικά υφάσματα, όπως επίσης μην βάζετε ρούχα από ύφασμα φλις μαζί με οτιδήποτε άλλο. Εάν δεν κάνετε αυτούς τους διαχωρισμούς, τότε δυστυχώς τα ρούχα σας θα γεμίσουν με κομπάκια.

2. Μην πλένετε τα ρούχα αφού τα έχετε φορέσει μόλις μια φορά

Εκτός και εάν ιδρώνετε πάρα πολύ ή τα ρούχα σας μυρίζουν αμέσως, το να πλένετε ένα ρούχο που έχετε φορέσει μόνο μία φορά δεν είναι απαραίτητο. Το υπερβολικό πλύσιμο καταστρέφει γρηγορότερα τα ρούχα σας. Μπορείτε να τα ψεκάσετε με ένα αρωματικό σπρέι που είναι κατάλληλο για υφάσματα (linen spray) και έτσι να γλιτώσετε τα περιττά πλυντήρια.

3. Χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού

Ίσως νομίζετε ότι περισσότερο απορρυπαντικό σημαίνει και καθαρότερα ρούχα. Λάθος! Στην πραγματικότητα, η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού θα αφήσει τα ρούχα σας περισσότερο βρώμικα επειδή δημιουργεί σαπουνάδες που «παγιδεύουν» την βρωμιά σε περιοχές που δεν καθαρίζουν. Από όσο βάζετε λοιπόν αρχικά, κρατήστε τη μισή ποσότητα.

4. Μην βάζετε μαλακτικό στις πετσέτες

Αυτό μειώνει την απορροφητικότητα τους όταν είναι βρεγμένες, κάτι το οποίο στην ουσία ακυρώνει τον ρόλο τους. Επίσης, μην πλένετε τις πετσέτες σας μαζί με αθλητικά ρούχα από απορροφητικό υλικό, επειδή αυτό μειώνει επίσης την ικανότητά τους να απορροφούν την υγρασία.

5. Πλύνετε δύο φορές τα παπλώματα και τα μαξιλάρια σας

Θα χρειαστεί να τα πάτε για πλύσιμο σε ένα εξωτερικό πλυντήριο με μεγαλύτερη ισχύ και να τα πλύνετε δύο φορές. Και αυτό επειδή τα φτερά που έχουν μέσα τους παγιδεύουν το απορρυπαντικό. Επομένως, ένας δεύτερος γύρος πλυσίματος είναι αναγκαίος για να είστε σίγουροι πως έχουν καθαρίσει τέλεια. Επίσης, βάλτε τα στο πλυντήριο μαζί με ένα καθαρό μπαλάκι του τένις: θα τα κάνει ξανά αφράτα και θα αναδιανείμει τα φτερά, ενώ θα τα βοηθήσει να στεγνώσουν πιο γρήγορα.

6. Μην πλένετε ποτέ στο πλυντήριο τα μαγιό σας

Ακόμα και εάν είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να παραμένουν στο νερό, δεν θα πρέπει ποτέ να πλένετε τα μαγιό σας στο πλυντήριο, αφού έτσι θα καταστραφεί το ύφασμα τους. Το τρικ είναι ένα: να τα πλένετε στο χέρι με κρύο νερό και απαλό σαπούνι. Προσοχή! Μην τολμήσετε ποτέ μα ποτέ να τα βάλετε στο στεγνωτήριο.

www.huffingtonpost.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε