Γιατί είναι καλό να κοιμάστε στην αριστερή σας πλευρά τα βράδια

Το σώμα σας λειτουργεί με εντατικό ρυθμό ακόμη και ενώ κοιμάστε. Προσπαθήστε λοιπόν να εφαρμόσετε κάποιες συνήθειες για να το βοηθήσετε να έχει καλύτερη

Το σώμα σας λειτουργεί με εντατικό ρυθμό ακόμη και ενώ κοιμάστε. Προσπαθήστε λοιπόν να εφαρμόσετε κάποιες συνήθειες για να το βοηθήσετε να έχει καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά είναι πιο ωφέλιμος. Όσοι έχουν την τάση να κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού είναι πιθανώς πιο ευτυχισμένοι από τους συντρόφους τους που κοιμούνται στη δεξιά. Η στάση του ύπνου είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα που κάνουμε για να νιώθουμε άνετα και πολλοί άνθρωποι αλλάζουν στάσεις τη νύχτα.

Advertisment

Καλύτερη καρδιακή λειτουργία

Η καρδιά βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματος κι έτσι είναι λογικό ότι με αυτό τον τρόπο η λεμφική παροχέτευση της καρδιάς υποβοηθείται από τη βαρύτητα ανακουφίζοντάς την κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Διευκόλυνση της αφόδευσης

Advertisment

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά επιτρέπει στη βαρύτητα να διοχετεύσει τις άχρηστες ουσίες από τις τροφές από το λεπτό προς το παχύ έντερο.

Η σπλήνα βρίσκεται αριστερά

Η σπλήνα, η οποία αποτελεί μέρος του λεμφικού συστήματος, βρίσκεται επίσης στην αριστερή πλευρά του σώματος. Η σπλήνα είναι σαν ένας γιγάντιος λεμφαδένας που εκτός από το φιλτράρισμα της λέμφου φιλτράρει και το αίμα. Όταν βρίσκεστε ξαπλωμένοι στην αριστερή πλευρά, η βαρύτητα βοηθά την παροχέτευση όπως συμβαίνει και με την καρδιά.

Επιπλέον οφέλη από τον ύπνο στην αριστερή πλευρά:

– Είναι ευεργετικό για την κυκλοφορία του αίματος.

– Εμποδίζει τον πόνο στην πλάτη.

– Βελτιώνει τη ροή του αίματος στο έμβρυο, τη μήτρα και τα νεφρά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Απίστευτο: Οι δύο ασθενείς που κατάφεραν να νικήσουν το Αλτσχάιμερ – Ο τρόπος ζωής που έβαλε φρένο στη νόσο!
Εμμηναρχή: Γιατί τα κορίτσια έχουν περίοδο όλο και πιο νωρίς; | Έρευνα δίνει μια ανησυχητική απάντηση
Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα
Ανησυχείτε όταν βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν για πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πότε κινδυνεύουν πραγματικά;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση