,

Ζήσε

Της Αγγελικής Μπολουδάκη Ζήσε τη ζωή σου μαζί με ανθρώπους που χαίρονται με τις χαρές σου, λυπούνται με τις λύπες σου. Με αυτούς που

Της Αγγελικής Μπολουδάκη

Ζήσε τη ζωή σου μαζί με ανθρώπους που χαίρονται με τις χαρές σου, λυπούνται με τις λύπες σου. Με αυτούς που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους με πράξεις σεβασμού προς εσένα. Με όσους ενδιαφέρονται να σχετιστούν μαζί σου, όχι για εκείνα που θα αποκομίσουν από σένα, αλλά γιατί εκτιμούν καθετί που μοιράζεσαι μαζί τους. Όπου η ευγνωμοσύνη τους σε κάνει να θέλεις να τους προσφέρεις ολοένα και περισσότερα, γνωρίζοντας με βεβαιότητα, πως ακόμα κι αν σταματήσεις για ένα διάστημα να το κάνεις, για λόγους πέρα από τη θέλησή σου, εκείνοι θα συνεχίσουν να σε εκτιμούν και να σε σέβονται.

Advertisment

Με τους ανθρώπους που προστατεύουν τα συναισθήματά τους για σένα και δεν αφήνουν τους φόβους τους να αλώσουν την αγάπη τους και τις γνώμες των άλλων να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη τους σε σένα. Με εκείνους που οι αλήθειες που σου εκφράζουν αφορούν στα συναισθήματά τους για τις συμπεριφορές σου και όχι στις κρίσεις τους για την προσωπικότητά σου και που η συγγνώμη τους εκφράζει τη μεταμέλειά τους. Με εκείνους που εναρμονίζονται με τις ιδέες σου και οι διαφωνίες τους εκφράζονται με τρόπο που δεν σε ακυρώνει, αλλά με επιχειρήματα και σεβασμό στην εξέλιξή σου.

Με αυτούς που οι αρχές τους διαπνέονται από τα ίδια ιδεώδη με τα δικά σου. Όπου η ηθική τους δεν προσδιορίζεται από τις εκάστοτε ανάγκες τους αποσκοπώντας να σε χρησιμοποιήσουν ή από τις προκαταλήψεις τους που εξυπηρετούν τη βιτρίνα τους, αλλά διαμορφώνεται από την αγάπη και το σεβασμό στον εαυτό τους και σε σένα. Με όσους δίνουν καθημερινά τις προσωπικές τους μάχες με τα εσωτερικά τους «τέρατα» για να μην πληγώσουν την αγάπη που νιώθουν για σένα και ξεριζώνουν κάθε αγριόχορτο που φυτρώνει είτε μέσα τους είτε στο περιβάλλον τους και το οποίο παρεμποδίζει την καλλιέργεια της αγάπης τους.

Με αυτούς που βροντοφωνάζουν την επιθυμία τους για να σε διεκδικήσουν και στη συνέχεια βουτούν στην ψυχή σου αγγίζοντάς σε με άηχους τρόπους, που εκκωφαντικά δονούν στην καρδιά σου, κρατώντας γεμάτο το περιεχόμενο της και συμπαγές το περίβλημα της. Αυτούς αξίζει να τους κρατήσεις στη ζωή σου και να τιμήσεις την αγάπη τους σα φυλαχτό! Οι υπόλοιποι ας είναι απλοί διερχόμενοι.

Advertisment

——

Η Αγγελική Μπολουδάκη είναι ιδιώτης Κοινωνική Λειτουργός στα Χανιά, τέως στέλεχος του Κέντρου πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Ν.Χανίων και τέως Εκπαιδευτικός Α.Τ.Ε.Ι. Είναι συγγραφέας του βιβλίου ‘Μαμά, μπαμπά, δε με κοιτάξατε και χάθηκα’, Εκδόσεις Αραξοβόλι

Latest posts by Αγγελική Μπολουδάκη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση