,

«Ο Ορμίσκος της Ελευθερίας»: Ένα ζευγάρι δημιούργησε έναν πλωτό οικο-παράδεισο που θα λατρέψετε

Οι καλλιτέχνες Wayne Adams και Catherine King πέρασαν τις μέρες τους απορροφημένοι στη φύση. Το ζευγάρι από τον Καναδά ζει σε ένα νησί –

Οι καλλιτέχνες Wayne Adams και Catherine King πέρασαν τις μέρες τους απορροφημένοι στη φύση. Το ζευγάρι από τον Καναδά ζει σε ένα νησί – πλωτό πλέγμα, το οποίο ονόμασαν «Ο Ορμίσκος της Ελευθερίας».

Το ζευγάρι λέει ότι ο ορμίσκος, που βρίσκεται στη Βρετανική Κολομβία, τους επέτρεψε να αλληλεπιδράσουν με τη φύση χωρίς να παρέμβουν σε αυτή. Ο οικο-παράδεισός τους διαθέτει θερμοκήπια, μια γκαλερί τέχνης κι έναν πύργο φάρου – τα οποία διαμορφώνονται από ανακυκλωμένα υλικά και έχουν ζωγραφιστεί με έντονες αποχρώσεις του ροζ και του μοβ. Το ζευγάρι καλλιεργεί τη δική του τροφή στους μεγάλους κήπους που εκτείνονται γύρω από την ιδιοκτησία τους και χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια.

Advertisment

«Ζούμε τη ζωή μας με έναν τρόπο αρμονικά για την υγεία του περιβάλλοντος» εξηγεί η King. «Κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να ζούμε της ζωή μας συνειδητά με αυτόν τον τρόπο κάθε μέρα». Ο Ορμίσκος της Ελευθερίας είναι ένα εγχείρημα 20 ετών που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Wayne και η Catherine να σκέφτονται νέους τρόπους ώστε να προσθέσουν και άλλα κομμάτια στο ήδη εντυπωσιακό παζλ τους.

1991.

Advertisment

1992.

1998.

2015.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κολώνα: Το πρώτο σημαντικό αξιοθέατο που θα συναντήσετε στην Αίγινα (βίντεο)
Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών
Πώς να προφυλάξουμε τα κατοικίδιά μας από την υπερβολική ζέστη
Η επαφή με τη φύση επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση