, ,

Ταχίνι: Γιατί αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή των παιδιών σας

Τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας. Είναι ανάγκη, τα παιδιά, να λαμβάνουν τις απαραίτητες

Τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας. Είναι ανάγκη, τα παιδιά, να λαμβάνουν τις απαραίτητες θερμίδες, χωρίς υπερβολές, αλλά και να υιοθετήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Τροφές όπως λαχανικά, όσπρια και φρούτα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής των παιδιών, και όχι μόνο. Ανάμεσα σε αυτές τις τροφές, μπορούμε να εντάξουμε και το ταχίνι.

Μελέτη από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δείχνει ότι το ταχίνι περιέχει σημαντικές ποσότητες λιγνανών και φαινολικών ενώσεων, ουσιών με έντονη αντιοξειδωτική δράση. Εκτός αυτού, το ταχίνι, παρουσιάζει έντονη αντιβακτηριακή δράση έναντι μικροοργανισμών που ευθύνονται για την εκδήλωση αλλεργιών.

Επίσης, το σημαντικότερο εύρημα της έκθεσης, είναι πως το ταχίνι περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα σε μεγάλη περιεκτικότητα, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο αναγκαίο για τη διατροφή μικρών και μεγάλων, αφού ο άνθρωπος δεν μπορεί να παράξει αυτή την τόσο πολύτιμη ουσία για τον οργανισμό, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε