Μαλαχίτης: Ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά ορυκτά

Δείτε υπέροχες φωτογραφίες του ημιπολύτιμου λίθου Μαλαχίτη, καθώς και τις ιδιότητές του

Με έντονο πράσινο χρώμα και όμορφα κλιμακωτές μάζες, δεν αποτελεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο μαλαχίτης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ορυκτά. Το πανέμορφο αυτό ορυκτό του χαλκού βρίσκεται σε καταθέσεις σε όλον τον κόσμο, από τα Ουράλια όρη στη Ρωσία και τα ορυχεία στο Κονγκό μέχρι την Αριζόνα και κοσμεί εδώ και χρόνια δαχτυλίδια, κολιέ και βραχιόλια.

ημιπολύτιμος λίθος μαλαχίτης

Advertisment

Ιδιαίτερα αγαπητό στους κοσμηματοπώλες ανά τον κόσμο συνθέτει όμορφες δημιουργίες. Ο μαλαχίτης αποτελείται από ινώδεις ή σταλαγμιτικούς κρυστάλλους, που σχηματίζουν ομόκεντρους δακτυλίους σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, εμφάνιση που θυμίζει εν πολλοίς ότι πρόκειται για μάρμαρο.

Λόγω του πράσινου χρώματός του, που θεωρείται ότι είναι το χρώμα της ζωής, ο Μαλαχίτης αποτελεί ζωογόνο ημιπολύτιμο λίθο. Λέγεται ότι αυτό το πετράδι ενισχύει την φυσική άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από το κακό μάτι.

ημιπολύτιμος λίθος μαλαχίτης

Advertisment

Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν σαν φυλαχτό των παιδιών για να τα προστατέψουν από κινδύνους και από αρρώστια. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι εκτός από τα κοσμήματα τους, μετέτρεπαν τον Μαλαχίτη σε σκόνη και τη φορούσαν σαν σκιά των ματιών. Στον Μεσαίωνα έφτιαχναν μενταγιόν από Μαλαχίτη για την προστασία από τις μάγισσες και τα ξόρκια!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο
Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν θυμώνουμε
Μπορούν τα ανθοϊάματα Μπαχ να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα;
Δυόσμος, Δεντρολίβανο, Βασιλικός | Τα φυτά που αξίζει να έχετε στο παράθυρο της κουζίνας σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση