Μας λείπει το σκοτάδι, όχι ο ύπνος

Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έρχεται να ρίξει φως στο θέμα του ύπνου και εξετάζει την ποιότητα των ωρών που κοιμόμαστε

elleipsi-upnou-meionei-dusarestes-anamniseis

Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έρχεται να ρίξει φως στο θέμα του ύπνου και εξετάζει την ποιότητα των ωρών που κοιμόμαστε σε σχέση με το φως που υπάρχει στο χώρο, και όχι με το χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρακολούθησαν τις συνήθειες ύπνου σε 3 κοινωνίες μη βιομηχανικές, με την απουσία ηλεκτρικού ρεύματος, δύο στην Αφρική και μία στη Νότια Αμερική, θέλοντας να δουν κατά πόσο είναι διαφορετικός ο ύπνος στους ανθρώπους που κατά την διάρκεια της νύχτας, εκτίθενται σε πολύ λιγότερο φως.

Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι οι άνθρωποι, στις μη βιομηχανικές κοινωνίες, κοιμούνται περίπου τις ίδιες ώρες με τους αντίστοιχους στις σύγχρονες, περίπου 5,5 – 7 κάθε βράδυ. Οπότε, οι ώρες ύπνου στις σύγχρονες κοινωνίες μπορεί να είναι φυσιολογικές και όχι αποτέλεσμα διαταραχών. Παρόλα αυτά, μένει να αποδειχθεί σε ποιο βαθμό το απόλυτο σκοτάδι και οι λιγότερες ώρες έκθεσης στο φως τη νύχτα, βοηθά σε έναν πιο ποιοτικό και χαλαρωτικό ύπνο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε