,

Οι ενδιαφέρουσες δράσεις του Δεκεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και Ρόδο

Εναλλακτικά Χριστούγεννα, Χριστουγεννιάτικες Χειροτεχνίες και εργαστήρια, βιωματικά σεμινάρια προσωπικής εξέλιξης και εκπαιδευτικά προγράμματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και Ρόδο

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου έρχεται με πληθώρα δράσεων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών – εναλλακτικών προτάσεων.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει το Κτήμα Νοόσφαιρα το οποίο διοργανώνει για άλλη μια φορά τα Εναλλακτικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Ξυλόκαστρο. Σε μια γιορτινή, γεμάτη θαλπωρή ατμόσφαιρα, με αναμμένα τζάκια, εξαιρετικό φαγητό, φιλόξενη παρέα και ένα πλήθος από εκδηλώσεις και ενδιαφέροντα προγράμματα για να διαλέξετε: διαλέξεις, ομάδες αυτογνωσίας, διαλογισμοί, ακουστικές ασκήσεις συντονισμού των ημισφαιρίων του εγκεφάλου, προβολές ταινιών, ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων και συζήτηση, ψυχόδραμα, τάι-τσι, χαλαρωτικά μασάζ, ρεφλεξολογία κ.λ.π.

Advertisment

Ας δούμε και κάποιες άλλες εκδηλώσεις…

Αθήνα

4 Δεκεμβρίου: Βιωματικό Σεμινάριο “Άνοιγμα στην Αγάπη”.  Πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους βιωματικό εργαστήρι της Διονυσίας Γιαννοπούλου που έχει σκοπό  την απελευθέρωση από τα μπλοκαρίσματα του παρελθόντος, τη  θεραπεία των πληγών της καρδιάς μας, τη μεταμόρφωση των δύσκολων σχέσεων και πολλά άλλα.

5 Δεκεμβρίου: “Αυτογνωσία – Περιοριστικές Πεποιθήσεις – Αυτοεκτίμηση”. Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης του Χρήστου Αραμπατζή.  Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, σε ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις (Προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική, συστημική, ύπνωση, gestalt) , σε εναλλακτικά συστήματα προσωπικής ανάπτυξης και θεραπειών (healing codes, eft, pranic healing, nlp ) στην ιατρική (ενδοκρινολογία. Νευροφυσιολογία) και σε μεθόδους συναισθηματικής και νοητικής νοημοσύνης ( silva, insight, healing ancetral patterns).

Advertisment

6 Δεκεμβρίου: Ειρηνική Διατροφή. Ομιλία και ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Eιρηνική διατροφή: μια διατροφή με αποστολή να αποκαταστήσει την ειρήνη στον πλανήτη μας και στη ζωή μας» με ομιλητή τον Χρήστο Γεωργιάδη, καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας / μεταφραστή. Η εισήγηση θα αναδείξει τον ρόλο και τη δύναμη του ζητήματος της τροφής να καθορίζει το είδος του κόσμου που ζούμε,   Είσοδος Ελεύθερη

11 Δεκεμβρίου: Προβλήματα Παιδικής ηλικίας και Αντιμετώπιση. Ένα σεμινάριο της Κατερίνας Φίλη με θεματολογία «Το παιδί με συναισθηματική ανασφάλεια»
– Τα αιτια της συναισθηματικής ανασφάλειας – Πόσο φταίνε οι γονείς; – Η ιδιοσυγκρασία του παιδιού – Οι εμπειρίες των πρώτων χρόνων της ζωής. Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και όλα τα σχολεία για ενημέρωση των εκπαιδευτικών κυρίως Α/θμιας, σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σε Σχολές Παιδαγωγικής και Νηπιαγωγών, σε Σχολές Ψυχολογίας, Λογοθεραπείας κ.λ.π.

11 Δεκεμβρίου: Υπερνικώ τους φόβους μου και κάνω τις επιθυμίες μου πραγματικότητα. 3ήμερο σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης από την ἝΩΣ-art, Βασίζεται στις εδραιωμένες τεχνικές NLP (Neuro Linguistic Programming), αλλά και στη θεατρική τέχνη
o Πώς λειτουργεί το μυαλό μου, τι με κρατά πίσω και ποιος ορίζει το μέλλον μου;
o Πώς εξουδετερώσω τους συνειδητούς μου φόβους
o Πώς να εντοπίσω και να δαμάσω τους υποσυνείδητους φόβους μου της αποτυχίας αλλά και της επιτυχίας και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

13 Δεκεμβρίου: Εργαστήρι δημιουργίας «Ελάτε να στολίσουμε τα δικά μας Χριστούγεννα!».  Το Women for Life διοργανώνει ένα εργαστήρι δημιουργίας χριστουγεννιάτικων συνθέσεων, γουριών και στολιδιών!

14 Δεκεμβρίου: Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης για Έκφραση Σώματος & Λόγου.  Με θεωρητική κατάρτιση και με βιωματικές ασκήσεις, μέσω συστημικής προσέγγισης, με παιγνιώδη μορφή, ανακαλύπτουμε και συνθέτουμε το δικό μας παζλ, τρόπους επικοινωνίας με τους άλλους και τεχνικές-κλειδιά για μια αρμονική, ευτυχισμένη ζωή. Από τη σύμβουλο ψυχολογικής υποστήριξης Αθηνά Μηλαρά.

Θεσσαλονίκη

2 Δεκεμβρίου: Ιπποκράτεια Ολιστική Αυτοΐαση. Εργαστήριο με θέμα την «Ιπποκράτεια Ολιστική Αυτοΐαση» θα ξεκινήσει στις «Εσπερίδες».
Στο εργαστήριο, το οποίο περιλαμβάνει 12 ομαδικές συναντήσεις και 6 ατομικές συνεδρίες, θα έχει τα εξής θέματα:
Διερμηνεία Ασθενειών, Φυσιογνωμιστική, Στοχοθέτηση και υλοποίηση στόχων, Συνείδηση και Πεποιθήσεις, Αυτοΐαση και Αγάπη. Ελεύθερη Είσοδος

5 Δεκεμβρίου: Παραμύθια με γεύσεις. Μόλις το ρολόι χτυπήσει 12:00, η Ανθή Θάνου θα ξετυλίξει το κουβάρι με τις πιο μυρωδάτες ιστορίες και θα αφηγηθεί παραμύθια με ζεστές κολοκυθόσουπες σε κατσαρόλες μαγικές, με κατάλευκους κουραμπιέδες και τηγανίτες με άταχτους καλικατζαρέους. Τα ταξίδια συνοδεύει με μουσική, τραγούδια και κάλαντα ο μουσικός Αλέξανδρος Μακρής. Ηλικίες: 3 ετών έως 8 ετών

6 Δεκεμβρίου: Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Αραχωβίτης, θετικός εκπαιδευτής σκύλων, διοργανώνει σεμινάριο που απευθύνεται σε όλους (κηδεμόνες σκύλων, κτηνιάτρους, εκπαιδευτές, ζωοφιλικές οργανώσεις, κομμωτές σκύλων, εκτροφείς κ.λ.π.) όσους θέλουν να μάθουν, να κατανοήσουν και να βρουν λύσεις σχετικά με την συμπεριφορά των σκύλων.

8 Δεκεμβρίου: Σχετικά με το σχετίζεσθαι. Βιωματικά εργαστήρια για την Επικοινωνία και τις Διαπροσωπικές Σχέσεις.

Καλαμάτα

6 Δεκεμβρίου: Σεμινάριο Χορτοφαγίας. Η διατροφολόγος Ορσαλία Ψαρίδη θα διοργανώσει σεμινάριο με θέμα τη Χορτοφαγία. Στο σεμινάριο θα γίνει η ανάλυση για την διαδρομή της χορτοφαγίας από την απαρχή του ανθρώπου έως τις μέρες μας. την βασική ομαδοποίηση των τροφών και των τρόπων μαγειρικής σε θερμές, ουδέτερες, ψυχρές και την βαρύτητα που αυτό έχει για την υγεία και την ενέργειά μας. Θα μάθετε να διακρίνετε, να επιλέγετε και να συνδυάζετε τις τροφές σύμφωνα με την ενεργειακή τους ταυτότητα (yin-yang), πως να κάνετε τους σωστούς συνδυασμούς, ενώ θα υπάρξει και μαγειρική πεντανόστιμων χορτοφαγικών πιάτων, εφαρμόζοντας το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου.

Ρόδος

13 Δεκεμβρίου: Ψυχική Αρχιτεκτονική. Εκεί που ο Carl Jung συναντά την Gestalt! Η Πάρβη Πάλμου Παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Ρόδο την Ψυχική Αρχιτεκτονική Ι. Συν-συντονίζει η Ανθή Μπελλέ. Η Ψυχική Αρχιτεκτονική είναι μια συνθετική μέθοδος αυτογνωσίας που δημιουργήθηκε από την Πάρβη Πάλμου το 2013. Είναι μια υποκειμενική σχηματική απεικόνιση της φαινομενολογίας του θεραπευόμενου. Επιχειρεί να απεικονίσει τους μηχανισμούς διακοπής της επαφής, τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και τους φαύλους κύκλους, τα δίπολα της ψυχοσύνθεσης καθώς και τον αυθεντικό εαυτό σε σχέση με την persona.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

papazoglou
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
spiliotis2
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση