,

Ποιος είμαι; Τι θέλω;

Όταν οι "θόρυβοι" σωπάσουν, θα βρούμε αυτό ακριβώς που είναι για τον εκάστοτε από εμάς η απάντηση στην εξαντλητική υπαρξιακή ερώτηση.

Της Χρύσας Μπακολιά

Αυτο το συνεχές ερώτημα… ποιος είμαι; τι θέλω; ποιο είναι το νόημα; Ταλανίζει το μυαλό όλων μας, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Πολλές φορές, ως απόρροια των σκέψεών μας έρχεται ενα αδιέξοδο, ένα αδιέξοδο που ελλοχεύει κινδύνους για τη ψυχική και σωματική μας υγεία.

Advertisment

Τι κάνουμε έπειτα; Πρέπει να εναρμονίσουμε τις σκέψεις με τη ψυχή μας, να βρούμε ισορροπία, να βρούμε εκείνη τη τέχνη, το βιβλίο, τον άνθρωπο, το τοπίο που θα κάνει για λίγο τις σκέψεις μας να σωπάσουν και να ακούσουμε καθαρά και χωρίς παρεμβολές τη φωνή της ψυχής μας.

Να καταπολεμήσουμε τον αέναο αγώνα της ύπαρξής μας που δε μας αφήνει να γνωρίσουμε και να νιώσουμε πραγματικά την ουσία μας και τις ανάγκες μας. Όταν οι “θόρυβοι” σωπάσουν, θα βρούμε αυτό ακριβώς που είναι για τον εκάστοτε από εμάς η απάντηση στην εξαντλητική υπαρξιακή ερώτηση. Εξαντλητική αλλά απαραίτητη για να κάνουμε το επόμενο βήμα…

Τέλος συζήτησης.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση