,

Φτιαγμένοι από αστερόσκονη

Φτιαγμένοι από αστερόσκονη Είμαστε ανθρώπινη φύση, λέγεται, θαρρείς και ο άνθρωπος από το πρώτο στερητικό “α” δηλώνει κάποιον που εχει περιορισμένες δυνατότητες.Advertisment Ανθρώπος<αναθρώσκω= Αυτός

Φτιαγμένοι από αστερόσκονη

Φτιαγμένοι από αστερόσκονη

Είμαστε ανθρώπινη φύση, λέγεται, θαρρείς και ο άνθρωπος από το πρώτο στερητικό “α” δηλώνει κάποιον που εχει περιορισμένες δυνατότητες.

Advertisment

Ανθρώπος<αναθρώσκω= Αυτός που πορεύεται και κοιτάει προς τα πάνω… Ξέροντας καλά αυτή τη τρωτή φύση, μαθαίνεις να κοιτάς κάτω παρερμηνεύοντας την ετυμολογία της ίδιας της ύπαρξής σου, δειλιάζεις, κατακλύζεσαι από φόβο και οργή και συνθλίβεσαι.

Αν δεν έχεις νιώσει τέτοιου είδους σπαραγμό, σαν να σου σπάνε τα κόκκαλα, πόνος δε ξέρεις τι θα πει. Όμως ο πόνος που σου έμαθε αυτή τη τρωτή φύση σε αποπλανεί με σύμμαχο το φόβο και οι δυο μαζί, άψογοι συνεργάτες, σε ρίχνουν χαμηλά μεχρι να νιώσεις τη σαπίλα, να μυρίσεις καλά καλά τη μυρωδιά της.

Μα όμως, και δικαιολογημένα, ξέχασες να κοιτάς ψηλά, να δεις ότι είσαι μέρος του σύμπαντος… όχι έκπτωτος επί της γης. Παρά ένα μέρος ενός πολυσύνθετου κόσμου που μόνο τρωτός δεν είναι.

Advertisment

Είσαι φτιαγμένος από αστερόσκονη και η υπενθύμιση “κοίτα ψηλά”, έχει να σου φωτίζει το δρόμο της ψυχής όταν όλα σκοτεινιάσουν, πως ακόμη και όταν πεθάνεις θα ξαναγεννηθείς πιο δυνατός.

Μόνο τρωτός δεν είσαι, κοίτα ψηλά… τα πάντα μοιάζουν καλύτερα, μη το ξεχνάς.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση