,

Μια πανέμορφη όπερα εναρμονισμένη με το αστικό περιβάλλον στη Βόρεια Κίνα

Ένα αξιοθαύμαστο αρχιτεκτονικό δημιούργημα στην παγωμένη βόρεια Κίνα για τους λάτρεις της όπερας και γενικότερα του πολιτισμού.

Η επιδίωξη των αρχιτεκτόνων του γραφείου MAD Architects ήταν να δημιουργήσουν ένα κτίριο εναρμονισμένο με το αστικό περιβάλλον. Στη ραγδαία αναπτυσσόμενη μητρόπολη της Harbin έφτιαξαν έναν αξιοθαύμαστο χώρο για τη μουσική και το θέατρο, στην περιοχή που περιβάλλεται από υγρότοπους στην άκρη του ποταμού Songhua.

Η όπερα του Harbin εκτείνεται σε 850.000 τετραγωνικά πόδια, διαθέτει ένα θέατρο χωρητικότητας 1.600 θέσεων και μια μικρότερη 400 θέσεων. Είναι ένα πολιτιστικό κέντρο του μέλλοντος που έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώσει τις ανθρώπινες δυνάμεις σε συνδυασμό με την αδάμαστη αγριότητα της φύσης σε αυτή την βόρεια πόλη.

Advertisment

Το αλουμίνιο και το γυαλί αντανακλούν τα νερά που περιβάλλουν την περιοχή. Το καμπύλο σχήμα της θυμίζει ένα μυστηριώδες υβρόβιο τέρας μισοβυθισμένο στη λιμνοθάλασσα στην άκρη του ποταμού Songhua, ένα γλυπτό πάνω στο νερό.

Αν και το εξωτερικό του κτιρίου δημιουργεί συνειρμούς με το φυσικό περιβάλλον, το εσωτερικό μεταφράζει αυτή τη γλώσσα σε άλλο επίπεδο και θυμίζει τον σκελετό ενός προϊστορικού ζώου. Ελικοειδείς σκάλες και κλιμακωτά θεωρεία σε έναν εξαιρετικά υψηλό συνδυασμό τεχνικής δημιουργούν μια δραματική ατμόσφαιρα.

Advertisment

www.thetoc.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση