, ,

Νίκη της βιοποικιλότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατοχυρώνει την προστασία της βιοποικιλότητας που ίσχυε και την ενισχύει ακόμη περισσότερο.

Με συντριπτική πλειοψηφία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών οδηγιών για τη φύση.

Με 592 θετικές ψήφους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησαν την έκθεση σχετικά με την ενδιάμεση αναθεώρηση της Στρατηγικής της ΕΕ για τη Βιοποικιλότητα (2015/2137(INI)), η οποία θέτει ως στόχο την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας μέχρι το 2020.

Advertisment

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτει εμφατικά κάθε πιθανή αναθεώρηση των οδηγιών για τα άγρια πτηνά και τα οικοτόπους καθώς μία τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις και αβεβαιότητα, θέτοντας σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την οικονομία.

Το WWF Ελλάς μαζί με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις είχε καλέσει τους έλληνες Ευρωβουλευτές να ψηφίσουν θετικά στη σημερινή κρίσιμη, για το μέλλον της ευρωπαϊκής φύσης, ψηφοφορία. Το κάλεσμα εισακούστηκε και το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων Eυρωβουλευτών, με εξαίρεση έναν που ψήφισε αρνητικά και έναν που απείχε, υποστήριξαν τις οδηγίες για τη φύση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένωσε σήμερα τη φωνή του με περισσότερους από 520.000 πολίτες αλλά και τους υπουργούς περιβάλλοντος της ΕΕ που το 2015 είχαν τοποθετηθεί υπέρ της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη φύση. Το κρίσιμο επόμενο βήμα είναι να διασφαλιστεί ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την άνοιξη του 2016 θα θέσει τις βάσεις για καλύτερη εφαρμογή μέτρων προστασία, επαρκή χρηματοδότηση και ενσωμάτωση των προτεραιοτήτων της διατήρησης της φύσης στις τομεακές πολιτικές της ΕΕ.

Advertisment

Της Ιόλης Χριστοπούλου – WWF, www.enallaktikos.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Κρήτη: «Πνίγεται» το νησί στην αφρικανική σκόνη - Προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία
Έρευνα Πανεπιστημίου Θράκης: Τούβλο μεταμορφώνεται σε οικοδομικό βιότοπο για μέλισσες!
Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση