9 στάσεις ζωής που θα αλλάξουν εσένα και το περιβάλλον γύρω σου

Καμία αλλαγή δεν ξεκινά έξω από τον εαυτό μας. Η αλλαγή ξεκινάει πρώτα από μέσα.

Η αλλαγή του κόσμου που μας περιβάλλει, ξεκινά από τα άτομα που τον αποτελούν. Αυτό είναι τόσο δεδομένο και αυτονόητο που δεν χρίζει περαιτέρω εξήγησης. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ αυτόν τον κόσμο να βελτιώνεται. Όλα είναι ένας κύκλος, όπως ακριβώς οι πράξεις μας και οι σκέψεις που προηγούνται. Και από που εξαρτώνται όλα αυτά; Από την πρόθεση που δείχνουμε προς τα εξωτερικά ερεθίσματα. Για αυτό σας παραθέτουμε τις παρακάτω 9 προσωπικές προθέσεις, όπως τις έγραψε ο Michael Forrester και βρήκαμε μεταφρασμένο στο  spiritscience.gr που σύμφωνα με τον ίδιο θα αλλάξουν εσάς και τους γύρω σας.

1) Βρες την αλήθεια σου

Advertisment

Η αλήθεια θα σε απελευθερώσει αλλά πρώτα θα σε τσαντίσει. Όσο και να σε αποθαρρύνουν ή όσο οι άλλοι αντιτίθενται στην αλήθεια σου, μην σταματάς ποτέ να την αναζητάς. Η αλήθεια και η σοφία είναι διαθέσιμες μόνο σε όσους έχουν το θάρρος να αμφισβητήσουν αυτά που έχουν διδαχθεί.

2) Πίστευε ότι όλα είναι πιθανά

Όλα τα πράγματα είναι δυνατά, ανεξάρτητα από τους αντιληπτούς περιορισμούς. Μην δεσμεύεσαι από τα όρια που σου βάζουν άλλοι ή από αυτά που επιβάλλεις εσύ στον εαυτό σου. Στο θεμελιώδες επίπεδο της πραγματικότητας, όλα υπαγορεύονται από τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες σου. Είμαστε καθαρή ενέργεια, και υπάρχει άπειρη δυνατότητα σε αυτήν την ενέργεια.

Advertisment

3) Πρόσφερε

Καλλιέργησε μια συνήθεια που εξυπηρετεί άλλους – που μοιράζεσαι τα χρήματά σου, την γνώση σου, την υπηρεσία σου, την σοφία σου, την φροντίδα σου, την αγάπη σου, το χαμόγελό σου. Με το να δίνεις, πάντα λαμβάνεις περισσότερα. Δίνοντας έχεις πολλά απροσδόκητα οφέλη, από την προσέλκυση περισσότερης ευτυχίας στην ζωή σου, μέχρι την έμπνευση που δίνεις στους άλλους για να αλλάξουν την ζωή τους. Στο τέλος όλος ο κόσμος πάει σε μια καλύτερη θέση. Είναι ένας παγκόσμιος νόμος. Μπορείς μόνο να πάρεις πίσω, αυτό που βάζεις μέσα.

4) Έκπεμψε το φως σου

Μια δύσκολη πρόταση για πολλούς, ειδικά για εκείνους που αντιλαμβάνονται τους άλλους με φοβισμένες ερμηνείες. Ανεξάρτητα από το πώς αντιλαμβάνεσαι τους άλλους, δες την αγάπη και την δημιουργική πηγή σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που διαφωνείς μαζί τους, εξακολουθούν κι αυτοί να περπατάνε σε ένα μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στο ίδιο μέρος που είσαι. Λάμψε το φως σου για εκείνους που χρειάζονται την καλοσύνη σου, την αγάπη σου και την συμπόνια σου. Τους καλείς στον κύκλο της αγάπης σου, έναν κύκλο που εκπέμπει σε όλο το σύμπαν και το σήμα του είναι αισθητό σε γαλαξίες τόσο μακρινούς που δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι υπάρχουν.

5) Όλα είναι τώρα όπως ακριβώς χρειάζονται να είναι τώρα

Ποτέ δεν θα είχες καμία εμπειρία στην ζωή σου αν δεν ήσουν συγχρονισμένος με την δόνηση της πραγματικότητας που βιώνεις. Βρίσκεσαι στην ίδια συχνότητα δόνησης με την συχνότητα δόνησης της πραγματικότητας που βιώνεις. Όλα τα πράγματα που θεωρείς θετικά ή αρνητικά εκπέμπουν ζωτικής σημασίας σήματα στην συνέχιση της λειτουργίας της δυαδικότητας και της πολικότητας. Δεν χρειάζεται εσύ να τα φτιάξεις. Είναι ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι. Οι άνθρωποι είναι στο δρόμο που θα τους οδηγήσει στο υψηλότερο καλό τους, ακόμα και αν διαφωνείς με αυτό. Να ξέρεις ότι, όσο δύσκολο κι αν είναι να το δεχτείς μερικές φορές, όλοι είναι πάντα στην καλύτερη διαδρομή τους, που εσύ δεν την γνωρίζεις, γι΄ αυτό μην κρίνεις.

6) Δες την δημιουργική πηγή μέσα σε όλους

Πηγή, Σύμπαν, Θεός, Αλλάχ, Γιαχβέ, Ιεχωβά ή όπως αλλιώς θέλετε να το αποκαλούμε, είναι όλα το ίδιο και υπάρχει μόνο ένα. Υπάρχει σε όλους και σε όλα. Βρίσκεται σε κάθε μόριο που συντελεί την πραγματικότητα. Είναι παντού, εκτείνεται σε όλον τον χώρο και τον χρόνο ακαριαία. Δες τον «Θεό» μέσα σε όλους όσους αλληλεπιδράς, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους, την θρησκεία τους, την φυλή τους, την ηλικία τους ή οποιοδήποτε άλλο προσφιλές σύστημα ανθρώπινου διαχωρισμού. Αν δεις τον «Θεό» μέσα τους, δημιουργείτε ένα κοινό πεδίο που σας επιτρέπει να μοιράζεστε την αγάπη με έναν πολύ μοναδικό τρόπο που ξεπερνά μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα κρίσης που βιώνουν οι άνθρωποι. Γιατί πολλοί από εκείνους που θεωρούμε εχθρούς, είναι οι μεγαλύτεροι δάσκαλοί μας;

7) Ακολούθησε το πάθος σου

Άσε τον εαυτό σου να είναι περίεργος. Να είσαι περίεργος για τον σκοπό σου και για έναν κόσμο που δεν βλέπεις. Αναγνώρισε τα επαναλαμβανόμενα θέματα στην ζωή σου και το μοτίβο που δημιουργείται, για να μπορέσεις είτε να το ακολουθήσεις ή να το αλλάξεις. Ποια θέματα ή μαθήματα έρχονται στην επιφάνεια συνεχώς στη ζωή σου; Τι υφίσταται ξανά και ξανά; Μάθε να ξεχωρίζεις την διαφορά μεταξύ διαφωνίας και προσωπικής επίθεσης, μεταξύ των σχολίων και της κριτικής και γιατί αυτά υπάρχουν. Εάν δεν το απολαμβάνεις, δεν είσαι πιθανώς παθιασμένος με αυτό. Κάνε μια προγραμματισμένη μεταστροφή προς αυτό που σε παθιάζει και σε κάνει περίεργο. Τα χρήματα θα ακολουθήσουν.

8) Να είσαι ευγνώμων

Να εκτιμάς αυτό που έχεις και να του δίνεις αξία. Προσπάθησε να απαριθμείς τα θετικά στην ζωή σου και να είσαι ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα και τους ανθρώπους στην ζωή σου. Εάν προσπαθείς για πλούτο και επιτυχία, να ξέρεις ότι μπορείς να τα έχεις. Η αφθονία έρχεται σε πολλές μορφές. Αντιμετώπισε την αποτυχία ως μια ευκαιρία για να μάθεις κάτι νέο ή ένα μάθημα από την ζωή, και αυτό είναι το τέχνασμα για την κατασκευή αισιοδοξίας, να είσαι σε μια αιώνια κατάσταση ευγνωμοσύνης. Μόλις αποκτήσεις μια ευγνωμονούσα προοπτική για την ζωή, θα αποκτήσεις επίσης, αυξημένη ικανοποίηση από την ζωή, ευτυχία, αισιοδοξία, ελπίδα, και λιγότερο από τα συναισθήματα που αντιλαμβάνεσαι ως αρνητικά.

9) Να αγαπάς αυτό που είσαι

Καμία αλλαγή δεν ξεκινά έξω από τον εαυτό μας. Η αλλαγή ξεκινάει πρώτα από μέσα. Είναι αδύνατο να δεχτούμε την εγγενή ομορφιά σε όλα τα έμβια όντα, αν δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την δική μας ομορφιά. Είναι αυτο-προγραμματισμός. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας δεν είναι ένα γεγονός που το κάνουμε μια φορά. Είναι μια ατελείωτη, συνεχή διαδικασία. Αρχίζει με σένα, τυλίγεις τον εαυτό σου στην δική σου αγάπη και εκτίμηση. Αυτή είναι η αληθινή σου φύση, ένας πυρήνας αγάπης και εσωτερικής καλοσύνης. Είσαι ένα θεϊκό ον απεριόριστης ομορφιάς και αγάπης και τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Χειραγώγηση: Τι κάνουν όσοι επιλέγουν να μην πέσουν θύματα
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν
Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση