, , ,

Πως να σώσετε έναν σκύλο από πνιγμό (εικόνες)

Χρήσιμες πληροφορίες πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που κάποιος σκύλος πνίγεται.

Η ασφάλεια του σκύλου μας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και, δυστυχώς, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν ελλιπή πληροφόρηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που ο σκύλος τους χρειάζεται πρώτες βοήθειες. Το παρακάτω άρθρο μας δίνει ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την περίπτωση πνιγμού, αφού οι καλοί μας φίλοι αγαπούν συνήθως το νερό.

Εάν ο σκύλος, για κάποιον λόγο, δεν μπορεί να βγει από το νερό, τότε θα αρχίσει να καταπίνει νερό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να του βγάλετε το νερό από το στόμα του.

Advertisment

Αν ο σκύλος είναι μικρόσωμος

Πως να σώσετε έναν σκύλο από πνιγμόΚρατήστε τον από τα κότσια των πίσω ποδιών ανάποδα, για να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό γίνεται από τους πνεύμονες. Αν ο σκύλος δεν έχει τις αισθήσεις του, μπορείτε να τον ταρακουνήσετε ελαφρά, με πολλή προσοχή και χωρίς υπερβολές και απότομες κινήσεις. Αν παρ’ όλα αυτά δεν αναπνέει, ξαπλώστε τον στο πλάι και κάντε του τεχνητή αναπνοή.

 

Advertisment

Αν ο σκύλος είναι μεγαλόσωμος

Ξαπλώστε τον σκύλο στο πλάι, και με το κεφάλι του στην πιο χαμηλή δυνατή θέση. Σηκώνουμνε τα πίσω πόδια όσο γίνεται πιο ψηλά προκειμένου να βγει το νερό από τους πνεύμονες. Κρατάμε το σκύλο έτσι για περίπου 30 με 40 δευτερόλεπτα, και ύστερα αρχίζουμε να φυσάμε στα ρουθούνια του, μέχρι ο σκύλος αρχίσει να αναπνέει.

CPRΠως να σώσετε έναν σκύλο από πνιγμό

Ξαπλώστε τον σκύλο στο πλάι, τοποθετήστε τις δύο παλάμες σας στο στήθος του (πάνω & κάτω). Πιέστε για δύο μέρη χρόνου και αφήστε για ένα μέρος. Η κίνηση πρέπει να είναι σταθερή και γρήγορη (περίπου 60 – 90 ανά λεπτό)

Εννοείται, ότι όσο κάνουμε αυτές τις προσπάθειες κάποιος έχει ειδοποιήσει τον κτηνίατρο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση