Όσο και να θεωρούνται απόμακροι, αντικοινωνικοί και «περίεργοι», υπάρχουν ορισμένοι συνάνθρωποί μας που λατρεύουν την ησυχία και τη σιωπή. Λατρεύουν το να κάθονται σε ένα μέρος χωρίς να λένε τίποτα, απλά με τη συντροφιά των σκέψεών τους.

Μια νέα έρευνα, λοιπόν, έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη της σιωπής στον εγκέφαλο, αφού βρέθηκε πως δύο λεπτά απόλυτης ησυχίας μπορούν να επιδράσουν στον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο, όπως το να κοιμηθεί κανείς για 15 λεπτά της ώρας ή να ακούσει την αγαπημένη του μουσική για 5 λεπτά.

Διαβάστε:

Η μουσική αυξάνει τη ροή του αίματος στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου

Η κλασσική μουσική ως διαλογιστική τεχνική

Η μελέτη είναι τμήμα ερευνών που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον από το 2013, και έχει τίτλο «Εγκέφαλος, δομή και λειτουργία». Μάλιστα, επισημαίνεται άλλη μία θετική επίδραση της ησυχίας στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με αυτήν, δύο ώρες απόλυτης ησυχίας είναι ικανές να δημιουργήσουν νέα κύτταρα στην περιοχή του ιππόκαμπου, μιας περιοχής στον εγκέφαλο από την οποία μεταφέρονται οι πληροφορίες από την βραχυπρόθεσμη στην μακροπρόθεσμη μνήμη, με αποτέλεσμα την καλύτερη συγκράτησή τους.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε