Του Σταύρου Αθανασόπουλου

Η supyoga είναι μια πρακτική που φέρνει σε επαφή δύο διαφορετικούς κόσμους αλλά ταυτόχρονα και τόσο όμοιους. Η πρακτική της Γιόγκα έχει θετικές επιδράσεις στο μυαλό, στο σώμα και στην ψυχή των ανθρώπων που την εφαρμόζουν. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι η επίγνωση και η μη προσκόλληση στην καθημερινή μας ζωή.

Τι είναι η supyoga

Είτε αυτή λέγεται Hatha Yoga είτε Ashtana Yoga ένα είναι σίγουρο, έχουν κοινό παρανομαστή τις asanas. Όπου asanas είναι μια στάση σώματος με συνειδητή συγχρονισμένη αναπνοή και εστιασμένο βλέμμα. Σκοπός είναι η ενδυνάμωση των εγκεφαλικών και άλλων αφανών λειτουργιών του νου και η επίτευξη της ορθής στάσης του σώματος και του μυοσκελετικού συστήματος.

Η supyoga είναι μια υβριδική κατηγορία της Γιόγκα που δημιουργήσαμε στη χώρα μας μέσα από την εναλλακτική μας σχολή Truelifesports το 2014.

Οι asanas παντρεύονται με την άνωση του κρυστάλλινου νερού και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό. Η Supyoga έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από αυτή που γίνεται στο έδαφος αλλά ταυτόχρονα είναι πιο διασκεδαστική. Η ισορροπία παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στις όρθιες και ανάστροφες στάσεις αλλά ακόμα και στις καθιστές.

Ο μη συγχρονισμός αντίθετων ή παράλληλων δυνάμεων στη βάση μας, μπορεί να μας ρίξει πολύ εύκολα στο νερό. Αυτό όμως μας κάνει εξαιρετικά ικανούς στο να επιτελούμε αυτές τις ασκήσεις με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Όταν αφηνόμαστε με ευχαρίστηση την ύπαρξή μας στην κίνηση της φύσης, είτε σε μια πεδιάδα, είτε σε ένα βουνό, είτε στη θάλασσα, τότε η βιοενέργειά μας ανανεώνεται και μας καθαρίζει από την ένταση και την πίεση της καθημερινότητας.

Συγγραφέας Σταύρος Αθανασόπουλος

Μεγάλωσα μέσα σε μια εναλλακτική αθλητική οικογένεια. Έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και συστήματα πληροφόρησης στο Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΩΝ. Είμαι Εκδότης του Περιοδικού Truelifemagazine (εναλλακτικών αθλημάτων skate,snowboard,surf), επίσημος ανεξάρτητος δάσκαλος χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού. Αναζητώ τη σύγχρονη ανάπτυξη της κίνησης με την πιστοποιημένη εμπειρία πάνω στο τομέα τη εναλλακτικής άθλησης ( Ευρωπαϊκές αυστριακές σχολές χιονοδρομίας level1,2) Εκπεδευση 200h yoga alliance. Δημιουργός της σχολής Τruelife Sports

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε