Κατάπλασμα από λάχανο για οιδήματα και φλεγμονές

Αντιμετωπίστε τα πρηξίματα και τις φλεγμονές με φυσικό τρόπο.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατάπλασμα από λάχανο για να καταπολεμήσετε οιδηματα και φλεγμονές στο σώμα σας; Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε δει γιατί η επιστήμη υποκλίνεται στο λάχανο. Το λάχανο χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς πάρα πολλά χρόνια τώρα. Οι πρώτες αναφορές μας έρχονται από τον Διοσκουρίδη, όπου το λάχανο είχε εξαιρετική φαρμακευτική αξία. Ας δούμε όμως συνοπτικά τι περιέχει το λάχανο.

Ιδιότητες του λάχανου

  • Η υψηλή περιεκτικότητά του σε σε βιταμίνη Κ και ανθοκυανίνες το κατατάσσει ως μία από τις καλύτερες τροφές για την απόδοση του εγκεφάλου αλλά και την καταπολέμηση της άνοιας.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Θείο το οποίο είναι απαραίτητο για την κερατίνη ή οποία είναι απαραίτητη για τα υγιή μαλλιά, τα νύχια και την επιδερμίδα
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C
  • Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
  • Καταπολεμά τα συμπτώματα της μέθης

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο σε αυτή τη συνταγή είναι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και το γεγονός ότι απορροφά τα οιδίματα. Φυσικά η συνταγή δεν προορίζεται για σοβαρά οιδίματα αλλά για απλές φλεγμονές. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας.

Συνταγή για κατάπλασμα από λάχανο

Υλικά

1 φύλλο από λάχανο

1 πατάτα

Αντιφλεγμονώδη βότανα (Αναζητήστε και βρείτε το βότανο της επιλογή σας)

Εκτέλεση

Τοποθετήστε την πατάτα μαζί με τα βότανα, αφού τα έχετε πολτοποιήσει σε ένα ομοιογενές μείγμα, στο σημείο όπου υπάρχει το πρήξιμο. Έπειτα, βάζετε από πάνω το φύλλο από το λάχανο (εάν είναι πολύ μεγαλύτερο κόψτε το στο επιθυμητό μέγεθος) και στη συνέχεια σταθεροποιείτε με μια ταινία ή γάζα.

Το κατάπλασμα θα πρέπει να αντικαθίσταται την πρώτη μέρα κάθε 1-3 ώρες ή αν το νιώθετε να ζεσταίνει αρκετά. Από τη δεύτερη μέρα κάθε 6-8 ώρες περίπου κατά τον ίδιο τρόπο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε