Κατάπλασμα από λάχανο για οιδήματα και φλεγμονές

Αντιμετωπίστε τα πρηξίματα και τις φλεγμονές με φυσικό τρόπο.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατάπλασμα από λάχανο για να καταπολεμήσετε οιδηματα και φλεγμονές στο σώμα σας; Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε δει γιατί η επιστήμη υποκλίνεται στο λάχανο. Το λάχανο χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς πάρα πολλά χρόνια τώρα. Οι πρώτες αναφορές μας έρχονται από τον Διοσκουρίδη, όπου το λάχανο είχε εξαιρετική φαρμακευτική αξία. Ας δούμε όμως συνοπτικά τι περιέχει το λάχανο.

Ιδιότητες του λάχανου

  • Η υψηλή περιεκτικότητά του σε σε βιταμίνη Κ και ανθοκυανίνες το κατατάσσει ως μία από τις καλύτερες τροφές για την απόδοση του εγκεφάλου αλλά και την καταπολέμηση της άνοιας.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Θείο το οποίο είναι απαραίτητο για την κερατίνη ή οποία είναι απαραίτητη για τα υγιή μαλλιά, τα νύχια και την επιδερμίδα
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C
  • Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
  • Καταπολεμά τα συμπτώματα της μέθης

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο σε αυτή τη συνταγή είναι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και το γεγονός ότι απορροφά τα οιδίματα. Φυσικά η συνταγή δεν προορίζεται για σοβαρά οιδίματα αλλά για απλές φλεγμονές. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας.

Advertisment

Συνταγή για κατάπλασμα από λάχανο

Υλικά

1 φύλλο από λάχανο

1 πατάτα

Αντιφλεγμονώδη βότανα (Αναζητήστε και βρείτε το βότανο της επιλογή σας)

Advertisment

Εκτέλεση

Τοποθετήστε την πατάτα μαζί με τα βότανα, αφού τα έχετε πολτοποιήσει σε ένα ομοιογενές μείγμα, στο σημείο όπου υπάρχει το πρήξιμο. Έπειτα, βάζετε από πάνω το φύλλο από το λάχανο (εάν είναι πολύ μεγαλύτερο κόψτε το στο επιθυμητό μέγεθος) και στη συνέχεια σταθεροποιείτε με μια ταινία ή γάζα.

Το κατάπλασμα θα πρέπει να αντικαθίσταται την πρώτη μέρα κάθε 1-3 ώρες ή αν το νιώθετε να ζεσταίνει αρκετά. Από τη δεύτερη μέρα κάθε 6-8 ώρες περίπου κατά τον ίδιο τρόπο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση