Μιλάτε κι εσείς στον εαυτό σας; Σύμφωνα με ειδικούς είναι δείγμα ευφυίας

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως το να μιλάει κανείς στον εαυτό του είναι δείγμα ευφυίας και βελτιώνει τη μνήμη.

Συνηθίζετε να μιλάτε κι εσείς στον εαυτό σας επαναλαμβάνοντάς του σκέψεις και προτάσεις σας; Μην ανησυχείτε… σύμφωνα με τους ψυχολόγους Daniel Swigley και Gary Lupyan, το να μιλάει κανείς στον εαυτό του τον βοηθά στη μνήμη και είναι δείγμα ευφυίας.

Τεστ: Είστε εξωστρεφείς, εσωστρεφείς ή αμφιστρεφείς;

Advertisment

Σε πείραμα που πραγματοποίησαν οι δύο ψυχολόγοι, έδωσαν σε 20 άτομα τα ονόματα ορισμένων προϊόντων και τους ζήτησαν να τα βρούνε μέσα σε ένα σουπερμάρκετ. Την πρώτη φορά έπρεπε να βρούνε το προϊόν χωρίς να μιλάνε, ενώ τη δεύτερη μπορούσαν να επαναλαμβάνουν φωναχτά το όνομα ψάχνοντάς το. Τα άτομα που συμμετείχαν στο πείραμα, βρήκαν τα προϊόντα πιο εύκολα όταν τα φώναζαν δυνατά, γεγονός που δείχνει πως όταν επαλαμβάνουμε σκέψεις και προτάσεις στον εαυτό μας, ενισχύεται η μνήμη και η αντιληπτική μας ικανότητα.

Οι ειδικοί τονίζουν πως αυτό που βοηθάει, επίσης, την όλη διαδικασία είναι να γνωρίζουμε ακριβώς πώς είναι αυτό που ψάχνουμε ή σκεφτόμαστε και σε συνδυασμό με την επανάληψη, βοηθάμε τον εαυτό μας να καθαρίσει τις σκέψεις του και να επιτύχει το στόχο του.

Διαβάστε επίσης

Advertisment

Το μυστικό για δυνατή μνήμη

Ομάδα αίματος και προβλήματα μνήμης

Έξυπνες συμβουλές για καλύτερη μνήμη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση