Μιλάτε κι εσείς στον εαυτό σας; Σύμφωνα με ειδικούς είναι δείγμα ευφυίας

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως το να μιλάει κανείς στον εαυτό του είναι δείγμα ευφυίας και βελτιώνει τη μνήμη.

Συνηθίζετε να μιλάτε κι εσείς στον εαυτό σας επαναλαμβάνοντάς του σκέψεις και προτάσεις σας; Μην ανησυχείτε… σύμφωνα με τους ψυχολόγους Daniel Swigley και Gary Lupyan, το να μιλάει κανείς στον εαυτό του τον βοηθά στη μνήμη και είναι δείγμα ευφυίας.

Τεστ: Είστε εξωστρεφείς, εσωστρεφείς ή αμφιστρεφείς;

Σε πείραμα που πραγματοποίησαν οι δύο ψυχολόγοι, έδωσαν σε 20 άτομα τα ονόματα ορισμένων προϊόντων και τους ζήτησαν να τα βρούνε μέσα σε ένα σουπερμάρκετ. Την πρώτη φορά έπρεπε να βρούνε το προϊόν χωρίς να μιλάνε, ενώ τη δεύτερη μπορούσαν να επαναλαμβάνουν φωναχτά το όνομα ψάχνοντάς το. Τα άτομα που συμμετείχαν στο πείραμα, βρήκαν τα προϊόντα πιο εύκολα όταν τα φώναζαν δυνατά, γεγονός που δείχνει πως όταν επαλαμβάνουμε σκέψεις και προτάσεις στον εαυτό μας, ενισχύεται η μνήμη και η αντιληπτική μας ικανότητα.

Οι ειδικοί τονίζουν πως αυτό που βοηθάει, επίσης, την όλη διαδικασία είναι να γνωρίζουμε ακριβώς πώς είναι αυτό που ψάχνουμε ή σκεφτόμαστε και σε συνδυασμό με την επανάληψη, βοηθάμε τον εαυτό μας να καθαρίσει τις σκέψεις του και να επιτύχει το στόχο του.

Διαβάστε επίσης

Το μυστικό για δυνατή μνήμη

Ομάδα αίματος και προβλήματα μνήμης

Έξυπνες συμβουλές για καλύτερη μνήμη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε