Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε πόνους στις αρθρώσεις

Οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε αν έχτε φλεγμονές στις αρθρώσεις.

Η φλεγμονή στις αρθρώσεις μπορεί να είναι αποτέλεσμα πλήθους ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, της ουρικής αρθρίτιδας και της στένωσης της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Η φλεγμονή αποτελεί αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά μπορεί να αποτελέσει και η ίδια πρόβλημα όταν εμφανίζεται σε συνεχή βάση. Μαζί με τη φλεγμονή μπορεί να συνυπάρχει ερυθρότητα, πόνος, πρήξιμο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας.

Διαβάστε

Advertisment

Ρευματοειδής αρθρίτιδα : 10 φυσικοί τρόποι ανακούφισης

Εξαιρετική σπιτική αλοιφή για μυικούς πόνους και πόνους αρθρώσεων

Προβλήματα στα οστά και στις αρθρώσεις: Ψυχοσωματικά αίτια

Advertisment

Παρακάτω παρουσιάζονται τρεις τροφές που θα πρέπει να αποφεύγονται από όσους πάσχουν από πόνους στις αρθρώσεις:

Καλαμπόκι – σογιέλαιο

Το καλαμπόκι περιέχει ωμέγα-6 λιπαρά και σε αντίθεση με ωμέγα-3, προκαλούν προβλήματα στον οργανισμό, όπως οι φλεγμονές, αν δεν καταναλώνονται με μέτρο. Τα ωμέγα-6 λιπαρά τα βρίσκουμε και στα τηγανητά φαγητά, τους κρόκους αυγών αλλά και στο κρέας.

Αναψυκτικά με ζάχαρη

Η ζάχαρη που λαμβάνουμε από τα αναψυκτικά ευθύνεται για αρκετά προβλήματα που μπορούν να προκληθούν στον οργανισμό, μεταξύ αυτών η δημιουργία φλεγμονών στα κύτταρα των μυών αλλά και στις αρθρώσεις. Αυτό συμβαίνει λόγων των κυτοκινών που απελευθερώνονται όταν καταναλώνουμε αναψυκτικά με ζάχαρη, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως όσοι καταναλώνουν τα συγκεκριμένα αναψυκτικά παρουσιάζουν, περίπου, 60% μεγαλύτερη πιθανότητα για εμφάνιση αρθρίτιδας.

Ντομάτες

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, αν και η ντομάτα θεωρείται αντιφλεγμονώδης τροφή, επηρεάζει αρνητικά έναν συγκεκριμένο τύπο αρθρίτιδας, την ουρική αρθρίτιδα. Έρευνα επιστημόνων βρήκε πως η ντομάτα φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος στο αίμα, σε άτομα που δεν έπασχαν από ουρική αρθρίτιδα, ενώ έρευνα σε πάσχοντες έδειξε πως το 20% των ερωτηθέντων συνέδεσαν την κατανάλωση ντομάτας με τους πόνους στις αρθρώσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση