Πόσο ρατσιστές είστε; Το ψυχολογικό τεστ των 10 ερωτήσεων

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον τεστ που θα σας δείξει αν και πόσο ρατσιστές είστε ή/και προκατειλημμένοι. Διαρκώς ακούμε γύρω μας για εγκλήματα ή πράξεις

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον τεστ που θα σας δείξει αν και πόσο ρατσιστές είστε ή/και προκατειλημμένοι.

Διαρκώς ακούμε γύρω μας για εγκλήματα ή πράξεις μίσους και ρατσισμού. Φαίνεται ότι όσο κι αν προοδεύει ο πολιτισμός μας, η πληγή της προκατάληψης προοδεύει κι αυτή μαζί μας. Σε μελέτες του Πανεπιστημίου του Harvard, οι ψυχολόγοι Hardley Cantril και Gordon Allport αφιέρωσαν χρόνια μελετών για να βρουν τις ρίζες αυτού του προβλήματος. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί πολλές φορές, περιλαμβάνουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων με ανεπτυγμένο αίσθημα προκατάληψης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, είμαστε εξαιρετικά πιο επιρρεπείς στον ρατσισμό και στην προκατάληψη όταν περνάμε καταστάσεις κρίσεων, είτε αυτές αφορούν μια κατάσταση θυμού, ενόχλησης, ανεκπλήρωτων ονείρων ή φάσεις οικονομικών δυσκολιών. Το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο είναι ότι η πλειοψηφία των προκατειλημμένων ανθρώπων δεν έχουν επίγνωση των πράξεών τους και του πόνου που αυτές προκαλούν στους άλλους.

Αυτό το τεστ βασίζεται στα συμπεράσμτα των ερευνητών για τα κοινά χαρακτηριστικά των ατόμων που αισθάνονται προκατάληψη.

Άλλα ενδιαφέροντα  ψυχολογικά τεστ είναι: 

Είστε εσωστρεφείς, εξωστρεφείς ή αμφιστρεφείς;

Πόσο τολμηροί είστε;

ή δείτε όλη την κατηγορία μας Τεστ Κουίζ

[viralQuiz id=29]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε