,

Πώς να παραμείνετε θετικοί ανάμεσα σε αρνητικούς ανθρώπους

Τρόποι για να διατηρήσετε τη θετικότητά σας όταν περιβάλεστε από αρνητικούς ανθρώπους.

Πώς να παραμείνετε θετικοί ανάμεσα σε αρνητικούς ανθρώπους

Πώς να παραμείνετε θετικοί ανάμεσα σε αρνητικούς ανθρώπους

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ενσυναίσθηση. Άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό. Πολλές φορές όμως θα έχετε διαπιστώσει ότι όταν βρίσκεστε κοντά σε τοξικούς ανθρώπους, η ενσυναίσθησή σας μπορεί να σας προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να λύσει. Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι οι αρνητικοί άνθρωποι θα κρατήσουν την ενέργειά τους μακριά από εσάς.

Advertisment

Διαβάστε: Πώς να σταματήσετε να είστε αποδέκτης της αρνητικής ενέργειας των άλλων

Άσκηση

Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει πως η γυμναστική και η άσκηση 3 φορές την εβδομάδα είναι σε θέση να σας κρατούν ήρεμους, να καταπολεμούν το άγχος και το στρες και παράλληλα να τονώνουν και τον οργανισμό. Έτσι, θα είστε οπλισμένοι με περισσότερη δύναμη και θετική ενέργεια.

Μιλήστε ανοιχτά

Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται προτιμότερο να φύγετε από ένα χώρο όπου επικρατεί αρνητικό κλίμα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μπορεί, για παράδειγμα, να βρίσκεστε στη δουλειά σας ή στο ίδιο σας το σπίτι. Εκεί, καλό είναι να μιλήσετε ανοιχτά στο αρνητικό άτομο που έχετε δίπλα σας και να του γνωστοποιήσετε τη γνώμη σας για τη στάση του.

Advertisment

Διαβάστε ακόμη: Τρεις τρόποι με τους οποίους σε «μπλοκάρουν» τα αρνητικά άτομα

Βαθιές ανάσες

Όταν περιβάλεστε από αρνητισμό και θέλετε να ξεφύγετε πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και μετρήστε μέχρι το 10. Επανάλαβετε μέχρι να δείτε ότι έτσι ηρεμείτε και αποβάλετε το άγχος που σας μεταδίδουν.

Διατηρήστε τη θετική σας στάση

Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Ο τρόπος είναι να έχετε στο μυαλό σας κάτι που σας προκαλεί χαρά και ευεξία. Για παράδειγμα, μπορείτε να κοιτάτε τη φωτογραφία του παιδιού σας ή να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική. Οτιδήποτε σας κάνει να χαλαρώνετε και να διώχνετε το άγχος.

Δείτε επίσης: 11 τρόποι για να εμποδίσετε τις αρνητικές σκέψεις να βλάψουν την υγεία σας

Απομακρυνθείτε όσο γίνεται γρηγορότερα

Αν το αρνητικό άτομο είναι κάποιος κοντινός σας άνθρωπος, η μέθοδος αυτή δεν ενδείκνυται. Καλύτερο είναι, όπως είπαμε και προηγουμένως, να του μιλήσετε προσπαθώντας να του δείξετε ότι νοιάζεστε για αυτόν και προτίθεστε να τον βοηθήσετε. Αν, όμως, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε κοιτάξτε να απομακρυνθείτε από το χώρο γρήγορα ώστε να προστατεύσετε τη δική σας ροή ενέργειας.

Περάστε στην αντεπίθεση

Αν συζητάτε με ένα αρνητικό άτομο και βλέπετε ότι το μόνο που πετυχαίνει είναι να γεμίζει το χώρο και την κουβέντα με απαισιοδοξία, τότε προσπαθήστε να μετατρέψετε τη συζήτηση αλλάζοντας το ύφος της σε θετικό. Μιλήστε για κάτι όμορφο και ελπιδοφόρο. Είναι δύσκολο να παλέψεις την αρνητικότητα αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο, για να διατηρήσετε τη δική σας θετική ενέργεια.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους η μοναχικότητα μπορεί να γίνει αντίδοτο στη μοναξιά!
Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση