, ,

Οι πραγματικοί καλλιτέχνες της ζωής

Είναι αυθόρμητοι και ανοιχτοί στη ζωή και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να γευτούν τη μαγεία της ζωής.

Καλλιτέχνες της ζωής

Το να συναναστραφείς μαζί τους είναι λαχείο. Όχι, δεν κατέχουν θέσεις εξουσίας, ούτε είναι κάτοχοι διδακτορικού πτυχίου, ούτε είναι επώνυμοι καλλιτέχνες.

Διαβάστε επίσης από την Άσπα Ζώτου

 


Σώμα μου

Ζωές προκάτ

Όσα δεν τόλμησα ποτέ να πω

Όχι, δεν ήταν δημοφιλείς στο σχολείο, ούτε στον εργασιακό τους βίο. Δεν τους ενδιαφέρει να έχουν αυλή και κόλακες, γιατί η ομορφιά πηγάζει από μέσα τους. Όχι, δεν αναρτούν κάθε δευτερόλεπτο στο facebook, που βρίσκονται, τι κάνουν και με ποιον είναι. Οι φίλοι τους είναι μετρημένοι, δεν γεμίζουν τις ώρες τους τα σαββατοκύριακα με απλά κοινωνικά γνωστούς, μπορούν κάλλιστα να απολαύσουν τη μοναχικότητα τους.

Κάνουν ερωτικές σχέσεις, χωρίς σκέψεις τύπου «να τον τσεκάρω πρώτα και μετά θα δώσω» ή «να του/της την κάνω εγώ πρώτα, πριν μου την κάνει αυτός/ή». Όχι, δεν είναι αφελείς, απλά δεν είναι κουτοπόνηροι. Είναι πρόστυχοι, εκεί που πρέπει. Είναι αυτοί που βουτάνε στο παιχνίδι του έρωτα κάθε φορά παρθένοι, χωρίς να χαϊδεύουν τις προηγούμενες πληγές τους. Δεν τους ενδιαφέρουν τα παιχνίδια εξουσίας, στρατηγικές κινήσεις ή καταστάσεις “θα σου δείξω εγώ”. Όχι, δεν είναι ανώτερα πλάσματα και ναι, βράζει το αίμα μέσα τους, απλά αγκαλιάζουν τη ροή της ζωής και δεν είναι παρελθοντολάγνες.

Είναι αυθόρμητοι και ανοιχτοί στη ζωή και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να γευτούν τη μαγεία της ζωής. Είναι ευγενικοί, όχι επαίτες, σοβαροί, όχι σοβαροφανείς, ειλικρινείς, όχι κυνικοί. Είναι ελεύθεροι, αγαπώντας και αγαπάνε, όντας ελεύθεροι. Δεν αποφεύγουν τις συγκρούσεις, διώχνουν απ’τη ζωή τους σάπιες φιλίες, σχέσεις, συγκρούονται με την οικογένειά τους, ρισκάροντας ενδεχομένως, ελκυστικά προνόμια. Ό,τι βιώνουν στη ζωή τους, ενέχει μια ποιητικότητα. Είναι οι πραγματικοί καλλιτέχνες της ζωής.

Άσπα Ζώτου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε