,

Φεύγετε για διακοπές; Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αφήσετε το σκύλο σας σε πανσιόν

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα ξενοδοχεία σκύλων και τι να κάνετε πριν αποφασίσετε να αφήσετε το κατοικίδιό σας.

Φεύγετε για διακοπές; Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αφήσετε το σκύλο σας σε πανσιόν

Φεύγετε για διακοπές; Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αφήσετε το σκύλο σας σε πανσιόν

Την περίοδο των διακοπών, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων, αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχετικά με το που θα αφήσουν το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Εννοείται ότι η καλύτερη επιλογή είναι να το πάρετε μαζί σας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, όσο κι αν το θέλετε. Είτε έχετε κάνει κράτηση κάπου που δεν δέχονται σκύλους, είτε το ταξίδι είναι απαγορευτικό για τον μικρό σας φίλο, η επιλογή του ξενοδοχείου σκύλων είναι πάντα μια λύση. Τι πρέπει, όμως να γνωρίζετε;

Advertisment

Διαβάστε: Οι σκύλοι συγχρονίζουν τους χτύπους της καρδιάς τους με τη δική μας

– Καταρχήν, να βρείτε μια πανσιόν που να είναι κατάλληλη για το σκυλάκι σας και να του παρέχει τις απαραίτητες ανέσεις. Αν είναι δυνατόν, δείτε τους χώρους πριν αποφασίσετε.

– Μιλήστε με τους ανθρώπους της πανσιόν. Είναι σημαντικό να έχετε σχηματίσει μια άποψη για τα άτομα που θα βρίσκονται κοντά στο σκύλο σας για τις επόμενες μέρες. Ακόμα καλύτερα, να τους δείτε από κοντά.

Advertisment

– Κάντε την κράτηση έγκαιρα. Την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και γενικότερα διακοπών και γιορτών, οι πανσιόν σκύλων έχουν αρκετή δουλειά και συχνά 100% πληρότητα. Γι’ αυτό, κλείστε μια θέση για το σκυλάκι σας αρκετό καιρό πριν ώστε να μην «ψάχνεστε» τελευταία στιγμή.

– Καλό είναι το σκυλί σας να έχει κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής του ώστε να είναι αρκετά μεγάλο και σχετικά ώριμο για να σας αποχωριστεί για ένα διάστημα.

Η Ομπρέλα: Μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους για την εγκατάλειψη των ζώων

– Τα περισσότερα ξενοδοχεία σκύλων παρέχουν τροφή αλλά καλό θα ήταν να συνενοηθείτε με τον ιδιοκτήτη για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

– Το σκυλί πρέπει να έχει, σύμφωνα με το νόμο, ηλεκτρονικό τσιπάκι και ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας. Εννοείται πως πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο.

– Τέλος, αν είναι δυνατόν, πηγαίντε το σκύλο σας μια βόλτα στην πανσιόν πριν έρθει η μέρα που θα τον αφήσετε ώστε να δείτε αντιδράσεις και να συνηθίσει το χώρο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση