Μάγισσες του Μεσαίωνα ή πολίτες του κόσμου;

Δεν είμαστε οι άσπροι καλύτεροι, δεν είμαστε οι αρτιμελείς καλύτεροι, δεν είμαστε οι ορθόδοξοι καλύτεροι! Είμαστε άνθρωποι με ίσα δικαιώματα.

Μάγισσες του Μεσαίωνα ή πολίτες του κόσμου;

Μάγισσες του Μεσαίωνα ή πολίτες του κόσμου;

Ας επιτρέψουμε στη ζωή να κυλήσει, να μας πάει παρακάτω, να μας βγάλει σε νέες στεριές, σε αλλιώτικους ορίζοντες, στις διαστάσεις που εκείνη ανατρέπει τον φόβο και μετουσιώνει τον τρόμο σε πυγμή, σε θέληση, σε δρόμο που θα τον διαβείς χέρι χέρι με τον υποτιθέμενο κίνδυνο, χέρι χέρι με τον συνάνθρωπό σου!

Εκεί που όλοι είναι ίσοι μα όχι ίδιοι! Εκεί που οι άνθρωποι συνηθίζεται να έχουν δυο πόδια δυο χέρια μα κι αν δεν έχουν δεν έγινε και κάτι θα τους στηρίξουμε οι υπόλοιποι να τα καταφέρουν.

Εκεί που οι άνθρωποι πιστεύουν σε έναν Θεό που τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν μα αν δεν τον λένε Χριστό δεν πειράζει αρκεί να σέβονται πως όλες οι ψυχές δεν πιστεύουν στην ίδια δύναμη, αρκεί να πιστεύουν σε αυτή που πρεσβεύει καλοσύνη, αγάπη και φως και δεν ζει μόνο σε μία θρησκεία…

https://enallaktikidrasi.com/2016/08/magisses-mesaiona-polites-kosmou/

Σταμάτα επιτέλους να φοβάσαι το διαφορετικό! Αυτό που φοβάσαι δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που αισθάνεσαι πως είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που ορίζουν φυσιολογικό οι γύρω σου. Αυτή η μάζα που επιδιώκει να ζει υπνωτισμένη στην εικόνα του πατρόν, του «κόβω – ράβω» έτοιμο και τακτοποιημένο σε κλειστούς κανόνες. Μα για ποιανών τους κανόνες μου μιλάς άνθρωπε; Οι πολλοί απλά δεν δέχονται αυτό που δεν τους μοιάζει επειδή πιστεύουν πως πρέπει να μοιάζουμε όλοι!

Αν ήταν έτσι θα ζούσαμε σε μια κοινωνία πολύδυμων! Όλοι ίδιοι! Με μόνο γάτες για ζώα και ελιές για δέντρα τριαντάφυλλα για λουλούδια, κοκκινόχωμα για χώμα, σπάρους για ψάρια και πάει λέγοντας.

Βγες από τον Μεσαίωνα της ψυχής σου που βλέπει μόνο μάγισσες για την πυρά προς παραδειγματισμό του εγωκεντρικού συνόλου. Δεν είμαστε ίδιοι είμαστε διαφορετικοί στην εμφάνιση, στην συμπεριφορά, στην ομιλία, στον τρόπο έκφρασης μα συνάμα και τόσο παρόμοιοι αν μας βάλεις τον έναν δίπλα στον άλλον.

https://enallaktikidrasi.com/2016/08/magisses-mesaiona-polites-kosmou/

Δέξου τον συνάνθρωπό σου με αγάπη γιαυτό που είναι εκείνος και όχι με αποστροφή γιαυτό που δεν μοιάζει σε σχέση με αυτό που είσαι εσύ, όποια κιαν είναι η διαφορετικότητά του!

Είμαστε πολίτες του ίδιου πλανήτη, αναπνέουμε το ίδιο οξυγόνο, έχουμε συναισθήματα, αδυναμίες, ατενίζουμε τον ίδιο ουρανό.

Δεν είμαστε οι άσπροι καλύτεροι, δεν είμαστε οι αρτιμελείς καλύτεροι, δεν είμαστε οι ετερόφυλοι καλύτεροι, δεν είμαστε οι ορθόδοξοι καλύτεροι! Είμαστε άνθρωποι με ίσα δικαιώματα και αυτός ο πλανήτης ανήκει ισότιμα σε όλους μας! Δεν είμαστε πολίτες του χωριού, της πόλης, του τόπου μας είμαστε πολίτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτής της γης, είμαστε πολίτες του κόσμου, πολίτες της ζωής κι αυτή η ζωή τους αντιμετωπίζει όλους ισότιμα!

Συντάκτης | Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books
ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε