Μάγισσες του Μεσαίωνα ή πολίτες του κόσμου;

Δεν είμαστε οι άσπροι καλύτεροι, δεν είμαστε οι αρτιμελείς καλύτεροι, δεν είμαστε οι ορθόδοξοι καλύτεροι! Είμαστε άνθρωποι με ίσα δικαιώματα.

Μάγισσες του Μεσαίωνα ή πολίτες του κόσμου;

Μάγισσες του Μεσαίωνα ή πολίτες του κόσμου;

Ας επιτρέψουμε στη ζωή να κυλήσει, να μας πάει παρακάτω, να μας βγάλει σε νέες στεριές, σε αλλιώτικους ορίζοντες, στις διαστάσεις που εκείνη ανατρέπει τον φόβο και μετουσιώνει τον τρόμο σε πυγμή, σε θέληση, σε δρόμο που θα τον διαβείς χέρι χέρι με τον υποτιθέμενο κίνδυνο, χέρι χέρι με τον συνάνθρωπό σου!

Advertisment

Εκεί που όλοι είναι ίσοι μα όχι ίδιοι! Εκεί που οι άνθρωποι συνηθίζεται να έχουν δυο πόδια δυο χέρια μα κι αν δεν έχουν δεν έγινε και κάτι θα τους στηρίξουμε οι υπόλοιποι να τα καταφέρουν.

Εκεί που οι άνθρωποι πιστεύουν σε έναν Θεό που τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν μα αν δεν τον λένε Χριστό δεν πειράζει αρκεί να σέβονται πως όλες οι ψυχές δεν πιστεύουν στην ίδια δύναμη, αρκεί να πιστεύουν σε αυτή που πρεσβεύει καλοσύνη, αγάπη και φως και δεν ζει μόνο σε μία θρησκεία…

https://enallaktikidrasi.com/2016/08/magisses-mesaiona-polites-kosmou/

Advertisment

Σταμάτα επιτέλους να φοβάσαι το διαφορετικό! Αυτό που φοβάσαι δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που αισθάνεσαι πως είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που ορίζουν φυσιολογικό οι γύρω σου. Αυτή η μάζα που επιδιώκει να ζει υπνωτισμένη στην εικόνα του πατρόν, του «κόβω – ράβω» έτοιμο και τακτοποιημένο σε κλειστούς κανόνες. Μα για ποιανών τους κανόνες μου μιλάς άνθρωπε; Οι πολλοί απλά δεν δέχονται αυτό που δεν τους μοιάζει επειδή πιστεύουν πως πρέπει να μοιάζουμε όλοι!

Αν ήταν έτσι θα ζούσαμε σε μια κοινωνία πολύδυμων! Όλοι ίδιοι! Με μόνο γάτες για ζώα και ελιές για δέντρα τριαντάφυλλα για λουλούδια, κοκκινόχωμα για χώμα, σπάρους για ψάρια και πάει λέγοντας.

Βγες από τον Μεσαίωνα της ψυχής σου που βλέπει μόνο μάγισσες για την πυρά προς παραδειγματισμό του εγωκεντρικού συνόλου. Δεν είμαστε ίδιοι είμαστε διαφορετικοί στην εμφάνιση, στην συμπεριφορά, στην ομιλία, στον τρόπο έκφρασης μα συνάμα και τόσο παρόμοιοι αν μας βάλεις τον έναν δίπλα στον άλλον.

https://enallaktikidrasi.com/2016/08/magisses-mesaiona-polites-kosmou/

Δέξου τον συνάνθρωπό σου με αγάπη γιαυτό που είναι εκείνος και όχι με αποστροφή γιαυτό που δεν μοιάζει σε σχέση με αυτό που είσαι εσύ, όποια κιαν είναι η διαφορετικότητά του!

Είμαστε πολίτες του ίδιου πλανήτη, αναπνέουμε το ίδιο οξυγόνο, έχουμε συναισθήματα, αδυναμίες, ατενίζουμε τον ίδιο ουρανό.

Δεν είμαστε οι άσπροι καλύτεροι, δεν είμαστε οι αρτιμελείς καλύτεροι, δεν είμαστε οι ετερόφυλοι καλύτεροι, δεν είμαστε οι ορθόδοξοι καλύτεροι! Είμαστε άνθρωποι με ίσα δικαιώματα και αυτός ο πλανήτης ανήκει ισότιμα σε όλους μας! Δεν είμαστε πολίτες του χωριού, της πόλης, του τόπου μας είμαστε πολίτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτής της γης, είμαστε πολίτες του κόσμου, πολίτες της ζωής κι αυτή η ζωή τους αντιμετωπίζει όλους ισότιμα!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση