Αποχώρησε από τον πόνο! Άσε τον ελεύθερο και προχώρα!

Τίποτα! Όλα είναι στη ζωή! Απλά η ζωή είναι τόσο περίεργη, σαν μια ταινία! Μια αλλόκοτη ταινία που πολλές φορές σωπαίνει ξαφνικά κι όλα

Αποχώρησε από τον πόνο! Άσε τον ελεύθερο και προχώρα!

Τίποτα! Όλα είναι στη ζωή! Απλά η ζωή είναι τόσο περίεργη, σαν μια ταινία! Μια αλλόκοτη ταινία που πολλές φορές σωπαίνει ξαφνικά κι όλα χάνονται και δεν υπάρχει γυρισμός! Εσύ τραβάς χειρόφρενο και ακινητοποιείσαι!

Να γυρίσεις πού δηλαδή; Το επιστρέφω είναι το χθες, το προχωρώ είναι το τώρα και μοιάζει τόσο λάθος κάτι στιγμές. Νιώθεις πως το μόνο σωστό είναι να μείνεις στο χθες! Αυτό γνώρισες! Αυτή είναι η ασφάλειά σου! Θες να γραπωθείς από τη στιγμή και να την κρατήσεις κοντά σου μα πώς;

Advertisements

Αρνείσαι να φύγεις από εκεί που είσαι! Αν είναι δυνατόν να παραμείνεις ακίνητος! Άλλοτε γιατί χαίρεσαι κι άλλοτε γιατί πονάς! Η χαρά σε γαληνεύει κι ο πόνος σου θυμίζει το όμορφο πριν τον πόνο. Πονάς επειδή δεν θες να αποχωριστείς. Όχι αυτό που σε πλήγωσε αλλά αυτό το όμορφο που ήταν πριν σε πληγώσει. Πάλι στη χαρά θες να επιστρέψεις μα το κάνεις με λάθος τρόπο! Δεν πας μέσα από τον πόνο στη χαρά!

Μας μαθαίνουν πως πρέπει να πονέσουμε, να μοχθήσουμε για να μας χαμογελάσει η ζωή! Όλα μόνον ένας ανήφορος! Γιατί να πρέπει να γίνεται έτσι; Γιατί πρέπει πρώτα να πονάς;

Συνεχίζεις να βυθίζεσαι στα γιατί. Βυθίζεσαι σε σκέψεις που καταναλώνουν το μυαλό σου για το τι είχες και τι έχασες και όχι για το τι μπορείς να αποκτήσεις πάλι! Δεν αφήνεις τίποτα να πάει μπροστά! Δεν ζητάς το παρακάτω, δεν πιστεύεις καν πως σου αξίζει παρακάτω!

Υπόλογος εσύ σε όλα, σε έχουν γεμίσει ενοχές! Εσύ φταις για όλα στη ζωή σου! Σε έμαθαν να μην γυρεύεις ευθύνες μόνο να δέχεσαι τη μοίρα σου! Αν η μοίρα σου είναι μόνο να φταις, τότε ποιο το νόημα;

Advertisements

Μήπως σου είναι πιο εύκολο να πονάς; Μήπως φοβάσαι τη χαρά; Αυτό το ερώτημα είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις;

Μοιραία σύντροφος η μοναξιά. Ο πόνος θέλει μοναξιά. Ο πόνος είναι μοναξιά! Πάει η χαρά χάθηκε! Μόνο μούδιασμα. Μόνο σιωπηλή ενθύμηση. Μόνο εσύ και η σκέψη πως όλα είναι στη ζωή, μα μόνο στον πόνο ανοίγεις την πόρτα!

Όλα μπορούν να συμβούν! Η ζωή έχει γέλιο έχει και δάκρυ. Τι νόημα έχει να αποδέχεσαι μόνο τον πόνο; Τι νόημα έχει να τον κρατάς στη ζωή σου προσπαθώντας να τον διαχειρίζεσαι; Άσε τον ελεύθερο και να είσαι σίγουρος πως θα βρει άλλο θύμα! Ασε τι σε έμαθαν και πως έτσι είναι η ζωή! Λίγο θα γελάς, πιο πολύ θα πονάς! Αυτοί που σου τα έμαθαν αυτά, θύματα κάποιου υπήρξαν που ήθελε να τους χειρίζεται!

Τι νόημα έχει να κρατάς τον πόνο στη ζωή σου; Άσε τον ελεύθερο και αποχώρησε! Φύγε από ότι σε πληγώνει! Έμαθες όσα μπόρεσες, πήγαινε παρακάτω! Όλα είναι στη ζωή και η ζωή σου δεν ανήκει στον πόνο, ανήκει μόνο σε εσένα!

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να εκτιμάς εκείνους που λένε όχι...
Μπορεί να σου λείπει... αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πήρες λάθος απόφαση
Δεν γίνεται να φτιάξεις το εγώ σου αν πρώτα δεν γκρεμίσεις τα σκοτάδια που στηρίζεται.
Είναι αυτές οι στιγμές ξεγνοιασιάς που μέσα στο άπειρο της ζωής ξεχωρίζουν...

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε