“Ο Ιπποκράτης στον 21ο αιώνα” – Ένα μοναδικό συνέδριο που αξίζει να παρακολουθήσετε

Η Link Media διοργανώνει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συνέδρια των τελευταίων ετών στο θέμα της διατροφής και της υγείας. Στις 8 και 9

Η Link Media διοργανώνει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συνέδρια των τελευταίων ετών στο θέμα της διατροφής και της υγείας. Στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, οι Dr Brian και Anna Maria Clement από το Ινστιτούτο Υγείας του Ιπποκράτη, Φλόριντα, Η.Π.Α. θα μοιραστούν το απόσταγμα της γνώσης 60 ετών του Ινστιτούτου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο έμαθαν πως να βοηθήσουν τους εαυτούς τους να θεραπευτούν από κάθε μορφής ασθένεια. Η παρουσίαση γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να θεραπεύονται με φυσικούς, απλούς και επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους. Πως να διάγουν μια ζωή γεμάτη υγεία, ευεξία, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η μεταμόρφωση της υγείας του καθενός από εμάς ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Στο Συνέδριο θα δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να βελτιώσετε την υγεία σας σε ολιστικό επίπεδο. Ήρθε η στιγμή να πάρετε τον έλεγχο της Υγείας και της Ευεξίας σας, στα δικά σας χέρια.

Advertisment

Στο συνέδριο θα μιλήσουν οι διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες κ.κ. Γιώργος Μηνούδης, κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος και Θανάσης Σεφερλής, χειρουργός ορθοπαιδικός, επιβιώσας καρκίνου τελικού σταδίου.

[button color=”blue” size=”big” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://goo.gl/OfVf0o”]Κλείστε θέση εδώ[/button]

Τι είναι το Ινστιτούτο Υγείας του Ιπποκράτη;

Η Dr Ann Wigmore ίδρυσε το 1963 στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών το Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Υγείας.
Στο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο της μελέτησε τη θεραπευτική δύναμη των ζωντανών (αμαγείρευτων) τροφών και της χλωροφύλλης από σιταρόχορτο, καθώς και τη σημασία της διατροφής για τη διατήρηση ή την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Advertisment

Η Ann Wigmore μοιράστηκε τις γνώσεις της με χιλιάδες ανθρώπους που φοίτησαν και θεραπεύτηκαν στο Ινστιτούτο της, αλλά και μέσω των βιβλίων της που πούλησαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως. Έδωσε διαλέξεις, έκανε σεμινάρια σε περισσότερες από 20 χώρες και δίδαξε σε διάφορα κολέγια μαζί με τον διάσημο καρδιολόγο Paul Dudley White.

To 1971, το ίδρυμα των Βραβείων Νόμπελ και η Ακαδημία Επιστημών της Φινλανδίας τίμησαν την  Ann Wigmore με αναγνώριση της δουλειάς της στον τομέα της Νεότητας, συγχαίροντάς την για τις προσπάθειές της στην αναγέννηση των ανθρώπινων κυττάρων και ιστών. Τιμητικές διακρίσεις της απονεμήθηκαν επίσης από την Ολλανδική Ακαδημία Επιστημών και από άλλα ιδρύματα.

Ας δούμε ποιοι είναι οι εισηγητές

Dr. Brian Clement

O Dr. Brian Clement έχει αφιερώσει περισσότερες από τρεις δεκαετίες στην έρευνα και πρακτική εξάσκηση στους τομείς της βέλτιστης διατροφής και των προοδευτικών συστημάτων υγείας. Είναι πτυχιούχος φυσικοπαθητικής ιατρικής και διατροφικής επιστήμης. Από το 1980, μαζί με τη σύζυγό του Dr. Anna Maria Clement, συνεχίζουν το έργο της Ann Wigmore, ιδρύτριας του Ινστιτούτου Υγείας του Ιπποκράτη, οδηγώντας το σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και διεθνούς αποδοχής του φημισμένου του προγράμματος, το οποίο έχει βοηθήσει εκαντοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να θεραπεύσουν τους εαυτούς τους από κάθε μορφή «ανίατης» αρρώστιας.

Δραστηριοποιούμενος στο ρόλο του εκπαιδευτή υγείας, ο Dr. Clement έχει διενεργήσει πληθώρα σεμιναρίων, διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ταξιδεύοντας συχνά σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια, του έχει ανατεθεί από κυβερνητικές οργανώσεις να καθιδρύσει, οργανώσει και διευθύνει προγράμματα υγείας στη Δανία, Ιρλανδία, Ελβετία, Λιθουανία και Ινδία.
Οι προοδευτικές ιδέες του Dr. Clement για τη φυσική υγεία και θεραπεία, σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη θεωρητική και πρακτική επιστημονική του εμπειρία, του έχουν προσδώσει τη φήμη ως ενός από τους κορυφαίους στον κόσμο γνώστες στο πεδίο της εξέλιξης της υγείας.

Ο Dr. Clement έχει συγγράψει πολυάριθμα βιβλία με τα οποία πραγματεύεται διάφορες πτυχές της υγείας, της πνευματικότητας και της φυσικής ίασης. Το βιβλίο του «Βιοενεργειακές Τροφές για Βέλτιστη Υγεία» (“Living Foods for Optimum Health”) έγινε best seller, ενώ στα ελληνικά κυκλοφορεί το βιβλίο του “Παιδιά: Η απόλυτη δημιουργία” από την Link Media.

Dr Anna Maria Clement

Η Dr Anna Maria Clement μεγάλωσε σε μια σουηδική οικογένεια με παραδοσιακή διατροφή που περιελάμβανε κρέας και υδατάνθρακες. Αλλά στην ηλικία των 15 ετών, όλα τα μέλη της οικογένειάς της άλλαξαν διατροφικές συνήθειες και έγιναν χορτοφάγοι. Έτσι, ξεκίνησε και το ενδιαφέρον της Anna Maria ως προς τo σημείο τομής της υγείας με τη διατροφή.

Παρόμοια με την εμπειρία του Brian με τη μέντορά του, την Dr Ann Wigmore, μια γυναίκα από τη Δανία, η Alma Nissen άλλαξε την πορεία στη ζωή της Anna Maria. Το 1974, η Alma ήταν τόσο αποδυναμωμένη από την αρθρίτιδα που ήταν σχεδόν κλινήρης. Τα χέρια και τα δάχτυλά της ήταν δύσκαμπτα και πονούσε συνεχώς. Δεν μπορούσε να σκύψει, να περπατήσει ή ακόμα και να γυρίσει πλευρό στο κρεβάτι της. Απρόθυμη να δεχθεί τη μοίρα της ως κατάκοιτη και ανάπηρη, άλλαξε τη διατροφή και τις καθημερινές της συνήθειες. Άρχισε να πίνει φρέσκους χυμούς λαχανικών και τσάι από βότανα. Έκανε θεραπευτικές αγωγές με θερμότητα και ιαματικά λουτρά – όλα με στόχο τον καθαρισμό του εντέρου της. Άρχισε να αισθάνεται καλύτερα και, μετά από μόλις λίγους μήνες, θεραπεύτηκε εντελώς. Θέλοντας να μοιραστεί ό, τι είχε μάθει, μεταμόρφωσε το διαμέρισμά της στην Κοπεγχάγη σε μια κλινική για την αρθρίτιδα που προσέλκυσε ασθενείς σε φορεία, με δεκανίκια και σε αναπηρικές καρέκλες. Μετά από τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες, και ακολουθώντας το πρόγραμμα της Nissen, οι ασθενείς έφευγαν από την κλινική περπατώντας στα δύο τους πόδια. Το έργο της Nissen διαδόθηκε, και ένας ευκατάστατος Σουηδός επιχειρηματίας προσέφερε ένα ακίνητο στη Στοκχόλμη για τη χρήση του ως κλινική για ρευματικές παθήσεις. Η Anna Maria έγινε διευθύντρια της κλινικής στα είκοσί της, ενώ παράλληλα σπούδαζε για να πάρει  πτυχίο νοσηλευτικής. Το 1980, η Anna Maria ήρθε στη Βοστώνη για να βιώσει και η ίδια το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Υγείας του Ιπποκράτη. Ένα έτος μετά, ζήτησε από τον Brian να έρθει και να εργαστεί στο Ινστιτούτο.

Γιώργος Μηνούδης

Ο Γιώργος Μηνούδης είναι κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Westminster, καθώς και του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Ιδανικής Διατροφής του Λονδίνου (Institute for Optimum Nutrition), του οποίου πάτρωνας επί σειρά ετών διετέλεσε και ο φημισμένος, δύο φορές νομπελίστας και πατέρας της σύγχρονης χημείας, βιοχημείας και γενετικής βιολογίας Linus Pauling, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως τον άνθρωπο που πραγματικά ανακάλυψε τη δομή του DNA.

Είναι μέλος του British Complementary Medical Association (Βρετανικός Σύλλογος Συμπληρωματικής Ιατρικής), του Διοικητικού Συμβουλίου του British Association of Nutritional Therapists (Βρετανικός Σύλλογος Διατροφολόγων Θεραπευτών), της International Society for Orthomolecular Medicine (Διεθνής Εταιρεία Ορθομοριακής Ιατρικής) και της Royal Society of Medicine (Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής) της Μεγάλης Βρετανίας.

Αθανάσιος Σεφερλής

Ο Αθανάσιος Σεφερλής γεννήθηκε το 1950 στο χωριό Σέκουλα Ολυμπίας του νομού Ηλείας. Μετά την βασική εκπαίδευση στο χωριό του συνέχισε στο Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας. Τελείωσε την Γυμναστική Ακαδημία στην Αθήνα και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός καταδρομών και αλεξιπτωτιστής.

Πήγε στη Σουηδία για να σπουδάσει αθλητική ψυχολογία, αλλά μετά από ενάμισυ χρόνο σπουδών στην ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και κάτω από κάποιες συγκυρίες, άλλαξε κατεύθυνση και συνέχισε τις σπουδές του στην ιατρική στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Πήρε την ειδικότητα του ορθοπαιδικού χειρουργού στο νοσοκομείο Καρολίνσκα και συνέχισε με εξειδίκευση στις χειρουργικές παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης. Έχει κάνει διδακτορική διατριβή στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα με θέμα «Οξεία οσφυαλγία-ισχιαλγία».

Λίγο καιρό μετά την διάγνωση κακοήθη όγκου στον εγκέφαλό του ξεκίνησε και συνεχίζει ένα μεγάλο ταξίδι, το πιο σημαντικό της ζωής του.

Στο βιβλίο του Καρκίνος: Δάσκαλος και Φίλος περιγράφει το ταξίδι με τον καρκίνο, τις εμπειρίες του από σεμινάρια για καρκινοπαθείς και σεμινάρια αυτογνωσίας, την Ολιστική Αντιμετώπιση του Καρκίνου και την Ενεργειακή Ιατρική.

———–

Το συνέδριο θα διαρκέσει 2 ημέρες και θα διεξαχθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα, Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Το κόστος ειναι 60€ και για τις δύο μέρες.

[button color=”blue” size=”big” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://goo.gl/OfVf0o”]Κλείστε θέση εδώ[/button]

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση