, ,

“Aναλάβετε την ευθύνη της υγείας σας” Ο Joseph Lucier για το Tam Healing System

Πριν από κάποιο διάστημα είχαμε δημοσιεύσει ένα αναλυτικό άρθρο για το Tam Healing System, το οποίο είναι ένα νέο σύστημα θεραπευτικής προσέγγισης που έχει

Πριν από κάποιο διάστημα είχαμε δημοσιεύσει ένα αναλυτικό άρθρο για το Tam Healing System, το οποίο είναι ένα νέο σύστημα θεραπευτικής προσέγγισης που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται ακόμα και σε νοσοκομείο των Η.Π.Α.. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο εδώ Tam Healing System: Η νέα επαναστατική εναλλακτική θεραπεία που κατακτά τον κόσμο. Τότε, πολλοί αναγνώστες μας είχαν ζητήσει περισσότερες πληροφορίες και με αφορμή την εκκίνηση του εκπαιδευτικού προγράμματος εκμάθησης του συστήματος στις 11 Μαΐου, επικοινωνήσαμε με τον Joseph Lucier. Ο Joseph Lucier είναι ο στενότερος συνεργάτης του ιδρυτή του συστήματοις, Tom Tam, και συγγραφέας πολλών βιβλίων.  Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

1. Τι είναι το Tam Healing System;

Είναι ένα θεραπευτικό σύστημα που στοχεύει στο άνοιγμα των μπλοκαρισμάτων στο σώμα, κυρίως στα νεύρα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Αποτελεί ένα συνδυασμό της κατανόησης της ανατομίας του φυσικού σώματος μέσω της δυτικής ιατρικής, τη γνώση της ανατολίτικης σοφίας μέσω της κινεζικής ιατρικής σε συνδυασμό με τη δύναμη του συλλογικού ασυνειδήτου για το οποίο μεγάλοι επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί και στη συγκεκριμένη μέθοδο, εκφράζεται μέσω της καθοδηγούμενης ενέργειας.

Advertisment

2. Πόσο καιρό εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο;

Εφαρμόζεται περίπου 25 χρόνια. Ιδρυτής του θεραπευτικού συστήματος είναι ο Tom Tam. Τη δεκαετία του 90’ ο Tom Tam με τις γνώσεις και την εμπειρία του στην Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική και την πολυετή ενασχόλησή του με την ανάλυση χειροπρακτικών μεθόδων, διαμόρφωσε το δικό του θεραπευτικό σύστημα και έγραψε το 1995 το βιβλίο Tom Tam Healing System. Έγραψε επίσης το 2005 ένα βιβλίο κινεζικής θεραπείας το An Zhen – The Palpation diagnose. Στο βιβλίο αυτό συνδύασε τη γνώση της δυτικής και της κινέζικης ιατρικής και διαμόρφωσε μια νέα θεωρία κατανόησης και θεραπείας δύσκολων ασθενειών.

3. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι όλη η θεραπεία, όσον αφορά το Tong Ren γίνεται εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας ένα βελονιστικό κουκλάκι και σφυρί. Μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς λειτουργεί αυτό;

Κατά κύριο λόγο δεν έχει να κάνει με το μοντέλο βελονισμού, αλλά με την ενεργειακή σύνδεση του θεραπευόμενου με τον θεραπευτή και την αποστολή της ενέργειας για να ανοίξει ένα μπλοκάρισμα. Το Tong Ren αναπτύχθηκε στα μέσα του 1990 από τον Tom Tam όταν ένας μαθητής του στο tuina ξαφνικά ανέπτυξε ένα έντονο πόνο στον αυχένα . Τη στιγμή εκείνη δεν είχε μαζί του αποστειρωμένες βελόνες για να τον θεραπεύσει οπότε πήρε δύο καινούργιες βελόνες οι οποίες δεν είχαν απολυμανθεί, ζωγράφισε μια προσομοίωση ανθρώπινου σώματος και άρχισε να τρυπάει το σώμα στο χαρτί στα αντίστοιχα βελονιστικά σημεία που πρόσταζε η θεραπεία του. Μέσα σε ένα λεπτό ο πόνος είχε εξαφανιστεί.

Αυτό του έδωσε την ιδέα να αναπτύξει τη μέθοδο της κατευθυνόμενης ενέργειας μέσα από την εξ αποστάσεως θεραπεία και έρευνα. Χρησιμοποιούμε 3 τρόπους για να επιτευχθεί αυτό : το Tui na που μέσω ειδικών μαλάξεων δουλεύουμε στο κεντρικό νευρικό σύστημα, τον βελονισμό, το Tong Ren που είναι θεραπεία εξ αποστάσεως και δίνοντας διατροφικές συμβουλές ώστε ο θεραπευόμενος να υιοθετήσει μια διαφορετική στάση ζωής και να εμποδίσει την επανεμφάνιση μπλοκαρισμάτων στο οργανικό του σύστημα.

Advertisment

Joseph Lucier Tam Healing System Session
Ο Joseph Lucier σε μια τυπική συνεδρία του Tam Healing System

4. Βασίζονται αυτά που λέτε σε κάποια επιστημονικά στοιχεία;

Η επιστημονική βάσης είναι η εξής. Η απόφραξη ενός εμποδίου στην ομαλή ροή του βιοηλεκτρισμού, αυξάνει την ενέργεια στην στοχευμένη περιοχή , αυξάνει την αλκαλικότητα, μειώνει την τοξικότητα και βοηθά το σώμα να αναγεννηθεί. Μεγάλοι επιστήμονες έχουν περιγράψει την εξελισσόμενη ανάπτυξη της υποσυνείδητης ανθρώπινης συνδεκτικότητας ως το παγκόσμιο πνεύμα ή το μυαλό. Τρέχουσες ανακαλύψεις στην κβαντική φυσική και μέρος της φυσικής υπόσχονται μία καλύτερη επιστημονική κατανόηση αυτού του φαινομένου κατά το οποίο ο ασθενής θεραπεύεται συγχρονισμένος με τις συλλογικές πληροφορίες του προτύπου της ανθρώπινης υγείας.

5. Είδαμε πρόσφατα ότι το Tam Healing System εφαρμόζεται σε νοσοκομεία των Η.Π.Α. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Το βασικό νοσοκομείο με το οποίο συνεργαζόμαστε είναι το Spaulding Rehabilitatin. Κληθήκαμε δεδομένου ότι είμαστε μέρος της τοπικής τους κοινότητας της Βοστώνης, αλλά και γιατί έχουμε τόσες πολλές επιτυχημένες θεραπείες εκεί σε ασθενείς. Αυτό αποτελεί και ένα πρόγραμμα προβολής του νοσοκομείου.

6. Τι αποτελέσματα υπάρχουν μέχρι τώρα από την εφαρμογή του συστήματος στα νοσοκομεία;

Τα αποτελέσματα είναι η επιτάχυνση της θεραπείας, η ενστάλαξη ελπίδας και η ευεξία των ασθενών. Το Tam Healing System έχει την επίσημη έγκριση του Κέντρου Έρευνας του Χάρβαρντ, του πανεπιστημίου Virginia Commonwealth University, αναφέροντας τα οφέλη της εφαρμογής του βάση έρευνας καθώς και του Spaulding Rehab Hospital όπως αναφέραμε, όπου κάθε εβδομάδα εφαρμόζονται εκεί θεραπείες του συστήματος σε ασθενείς . Αυτή η μεγάλη διάδοση του Tong Ren οφείλεται στην ικανοποίηση πολλών θεραπευμένων οι οποίοι έχουν βιώσει τη θεραπεία ή τη μεγάλη βελτίωση της υγείας τους.

7. Είδαμε κάποια αφιερώματα στο NBC News και στο Fox news που αφορούσαν τη θεραπεία Tong Ren και τα θεραπευτικά οφέλη που οι συνεντευξιαζόμενοι βίωσαν. Ασκούν και οι ίδιοι τη θεραπεία Tong Ren;

Σχεδόν όλοι όσοι έχουν βιώσει τα ευεργετικά οφέλη του Tong Ren, εκπαιδεύονται και οι ίδιοι στη συγκεκριμένη θεραπεία. Έχουμε περίπου 15.000 έως 20.000 περιπτώσεις που εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε θεραπείας σε όλο τον κόσμο. Είχαμε και έχουμε πολλές επιτυχίες. Εγώ ο ίδιος ασκώ τη θεραπεία αυτή εδώ και περίπου 17 χρόνια.

Το βελονιστικό κουκλάκι που χρησιμοποιείται στη σνεδρία
Το βελονιστικό ομοίωμα που χρησιμοποιείται στη συνεδρία

8. Πως δημιουργείται μια ασθένεια σύμφωνα με την αντίληψή σας;

Οι κύριες αιτίες μιας ασθένειας είναι οι εξής:

1. Ανεπάρκεια (ενεργειακή απώλεια στον οργανισμό)

2. Τοξικότητα

3. Χρόνια φλεγμονή

9. Ποια είναι τα κύρια εμπόδια που μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας;

Κάποια βασικά αίτια παρεμπόδισης θεραπευτικού αποτελέσματος αποτελούν:

1. H κακή διατροφή

2. H έλλειψη κοινωνικής και πνευματικής υποστήριξης

10. Τι θα συμβουλεύατε τους αναγνώστες μας να κάνουν ώστε να παραμένουν υγιείς;

Προτείνω τα εξής:

1. Αναλάβετε την ευθύνη της υγείας σας και ενισχύστε την.

2. Ασκείστε θεραπευτικές πρακτικές που στηρίζουν το σώμα και το ενδυναμώνουν και  μην ακολουθείτε έναν τρόπο ζωής που το αποδυναμώνει και το κάνει ευάλωτο

3. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή βασισμένη στα φυτά

4. Να πίνετε άφθονο νερό

5. Να χρησιμοποιείτε τα βότανα και την τροφή σας ως φάρμακο αντί των χημικών φαρμάκων ή χημικών βιταμινών

6. Να πίνετε χυμούς και smoothies σε τακτική βάση

7. Να προσθέσετε σιταρόχορτο, φύκια και θαλάσσια λαχανικά όσο το δυνατόν περισσότερο στη διατροφή σας

11. Ποια είναι η αποδοχή της Tam Healing System σε όλο τον κόσμο σήμερα; Σε ποιες χώρες εφαρμόζεται Tam Healing System;

Μέχρι τώρα εφαρμόζεται στην Αμερική, στην Κίνα, στην Ιταλία, στα Γαλλία, στην Ισπανία, στη Ρωσία και φυσικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Όλο και περισσότερος κόσμος απαγκιστρώνεται από περιοριστικές αντιλήψεις που αφορούν το πώς λειτουργεί μια θεραπεία και ανοίγεται όλο και πιο πολύ σε νέες πληροφορίες όπου η δυτική επιστήμη συναντά την ανατολίτικη φιλοσοφία. Νέα επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις πλέον καταστούν εφικτή, αποτελεσματική και ελπιδοφόρα αυτή τη συνεργασία.

Το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Tam Healing System ξεκινά  από τους εκπροσώπους του συστήματος στην Ελλάδα, Δήμητρα Μακρυγιάννη και Γαβριήλ Φωτόπουλο.

Λίγα λόγια για τον Joseph Lucier Lmt Nanp

Ο Joseph Lucier είναι συνεργάτης του Tom Tam και συγγραφέας των βιβλίων Tam Healing System- Illustrated Anatomy, The Nature of Cancer, The Science of Common Sense Nutrition – 1,000 Choices for Healthful Living, The Wisdom of Common Sense Nutrition – 1,000 Choices for Compassionate Living , The Legacy of Common Sense Nutrition – A Vegan and Vegetarian History through the Ages και Avocado Joy . Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής ιατρικού μασάζ Tuina, Tong Ren Practitioner, Tam Healing System Instructor και vegan chef με πάνω από 11 χρόνια εμπειρία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δωρεάν Συνέδριο: “Παιδιά, Οθόνες & Social Media” από το Project Parenting 
Σε αυτό το απομονωμένο χωριό της Εύβοιας επικοινωνούν με μια μοναδική γλώσσα από σφυρίγματα
Επιστήμονες διάβασαν με τεχνητή νοημοσύνη απανθρακωμένους ελληνικούς πάπυρους από την Πομπηία!
Τα παιδιά της πανδημίας πάνε σχολείο | Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση