3 αναπάντεχοι τρόποι να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας

3 τρόποι να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας.

3 αναπάντεχοι τρόποι να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας

3 αναπάντεχοι τρόποι να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να πηγαίνετε από δίαιτα σε δίαιτα και στο τέλος να καταλήγετε πάλι στα ίδια. Σίγουρα πολλοί έχουν βιώσει κάτι τέτοιο στην προσπάθειά τους να χάσουν κιλά και γι΄αυτό υπάρχουν ορισμένοι βασικοί λόγοι που ευθύνονται. Ένας πολύ σημαντικός είναι ο μεταβολισμός. Ο μεταβολισμός μπορεί να είναι η νούμερο ένα αιτία για την οποία κάθε σας προσπάθεια να αδυνατίσετε πέφτει στο κενό, όσο πιστά κι αν ακολουθείτε το «πλάνο». Παρακάτω περιγράφονται τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας.

Διαβάστε: 13 τρόφιμα που ενισχύουν το μεταβολισμό και δρουν ως φυσικοί λιποδιαλύτες

3 τρόποι να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας

1. Απολαύστε το φαγητό σας

Εννοείται ότι θα πρέπει να τρέφεστε υγιεινά και με μέτρο. Αυτό που λείπει από πολλούς όμως, είναι η απόλαυση την ώρα του φαγητού. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε, να αδειάσετε το μυαλό σας και να επικεντρωθείτε στο γεγονός ότι τρώτε κάτι θρεπτικό για τον οργανισμό σας. Μην τρώτε με ένταση, καθίστε αναπαυτικά και με ήρεμες κινήσεις απολαύστε το φαγητό σας. Το γεγονός αυτό, βοηθά στην καλύτερη κατάποση της τροφής και κατ’ επέκταση, στην καλύτερη πέψη της.

Δείτε – Θυρεοειδής: Ο ρυθμιστής του μεταβολισμού

2. Χαλαρώστε και αναπνεύστε βαθειά

Ένα στοιχείο που λίγοι γνωρίζουν, ή δίνουν ελάχιστη σημασία, είναι πως αυτό που βοηθά πολύ στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι το οξυγόνο. Όταν έχετε αρκετή ποσότητα οξυγόνου στον οργανισμό σας, βοηθάτε στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στη λειτουργία των κυττάρων. Το φαγητό και η επάρκεια οξυγόνου είναι οι δύο σημαντικότερες πηγές ενέργειας για το σώμα μας.

3. Αφήστε τον εαυτό σας να πλησιάσει την επίγνωση

Η επίγνωση είναι αυτό που θέτει σε κίνηση τη χημεία του μεταβολισμού με τέτοιο τρόπο που ποτέ δεν είχατε φανταστεί. Έχοντας επίγνωση τη στιγμή που τρώτε, βρίσκεστε σε μια κατάσταση στην οποία ολόκληρο το σώμα σας δουλεύει και λειτουργεί για την καλύτερη πέψη της τροφής που δέχεται. Από τον εγκέφαλο μέχρι το έντερο, οι λειτουργίες του οργανισμού σας βρίσκονται σε άψογη συνεργασία για την ενίσχυση του μεταβολισμού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε