Fredo Espresso, Fredo Cappuccino και Φραπέ στη λίστα με τους 10 καλύτερους καφέδες στον κόσμο!

Το Taste Atlas δημοσίευσε την ετήσια κατάταξή του για τον καφέ, η οποία συνδέεται με την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ.

Το Taste Atlas δημοσίευσε την ετήσια κατάταξή του για τον καφέ, η οποία συνδέεται με την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ την 1η Οκτωβρίου. Παίρνουν τις αξιολογήσεις τους πολύ σοβαρά, ξεχωρίζοντας τα bots που σχολιάζουν στο διαδίκτυο και τις προκατειλημμένες αξιολογήσεις για να προσφέρουν ένα πραγματικό στιγμιότυπο του τι προτιμούν οι λάτρεις του καφέ.

Η Ιταλία δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς κατέχει την πρώτη θέση στη σκηνή των καφέ. Αλλά μαντέψτε τι; Η Ελλάδα είναι ακριβώς από πίσω της. Από τον περίφημο Frappe στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον καθημερινό Freddo Espresso, το ελληνικό παιχνίδι του καφέ είναι δυνατό! Ο Frappe, ένα κρύο μείγμα στιγμιαίου καφέ, νερού και πάγου, έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1950 και εξακολουθεί να ξεσηκώνει με παραλλαγές όπως γάλα ή ακόμα και παγωτό.

Advertisment

Ανεβαίνοντας στη λίστα, έχουμε τον Freddo Espresso, ένα μείγμα από παγωμένο εσπρέσο και πάγο. Ξεχάστε τους νερωμένους παγωμένους καφέδες- αυτός είναι μια πιο απαλή, κρεμώδης υπόθεση. Και το Freddo Cappuccino; Αυτός είναι ο Freddo Espresso με παγωμένο, αφρώδες γάλα. Σκεφτείτε το ως το καλοκαιρινό σας αναψυκτικό.

Αλλά ας μην ξεχνάμε τον κουβανέζικο εσπρέσο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην κορυφή. Ένα κράμα από εσπρέσο και ζάχαρη ντεμεράρα, είναι ένα πολιτιστικό βασικό συστατικό στην Κούβα και μια επιτυχία σε όλη τη Λατινική Αμερική και τη Φλόριντα.

Και φυσικά, ο βασιλιάς όλων: ο Espresso Ristretto από την Ιταλία. Πρόκειται για μια ισχυρή, λιγότερο πικρή μισή δόση εσπρέσο που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως ο αγαπημένος του κόσμου.

Advertisment

Ορίστε λοιπόν. Είτε σας αρέσει ζεστός, είτε κρύος, είτε γλυκός, είτε δυνατός, υπάρχει ένα ρόφημα για εσάς. Και μην κοιμάστε τον ελληνικό καφέ- κάνει θραύση παγκοσμίως!

Με πληροφορίες από www.tasteatlas.com/best-rated-coffees-in-the-world

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο μικρός καρπός με τη «γιγάντια» διατροφική αξία | Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά
6 tips για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια
Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Μικροβιολόγος αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ για να αποφύγει την τροφική δηλητηρίαση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση