Κομμένα αυτιά: Είναι κρίμα, άχρηστο και παράνομο

Ειλικρινά, είναι κρίμα, και ουσιαστικό άχρηστο, να κόβουμε τις ουρές και τα αυτιά των καλύτερών μας φίλων. Το να ακρωτηριάζουμε ένα ζώο, ή και να το παραμορφώνουμε, επειδή το απαιτεί η μόδα ή και οι κανονισμοί κάποιων αγώνων, δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τη φύση και προς το είδος.

Το να προσπαθούμε δε να βρούμε διάφορες αερολογίες για να δικαιολογήσουμε τις επιλογές και τις συμπεριφορές μας, δείχνει ανασφάλεια και μικρότητα. Αντί να ομολογήσουμε ότι αυτά τα μυαλά και αυτά τα συναισθήματα κουβαλάμε, το ρίχνουμε στο ότι το κάνουμε για το καλό του ζώου. Και κρυφοελπίζουμε να ξεγελάσουμε ή να πείσουμε τους άλλους και να βρούμε και εμείς λίγη ψυχική γαλήνη για το ατόπημα που κάνουμε.

Κανένα σκυλί (και κανένα ζώο) δεν χαίρεται να του κόβουν μέρη του σώματός του. Και όταν αυτή η πράξη δεν έχει κάποια ουσία ή πραγματική αξία (π.χ. στείρωση), τότε είναι ένα έγκλημα, που συντελείται από εντελώς ιδιοτελείς σκοπούς (π.χ. να φαίνεται πιο εντυπωσιακό το ζώο μας). Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε «φιλοσοφίες» που δεν έχουν θέση στη εποχή μας και στην ζωοφιλική κουλτούρα που πρέπει να μας χαρακτηρίζει.

Ας σταματήσουμε να πετσοκόβουμε τους καλύτερούς μας φίλους. Ας σταματήσουμε να αφαιρούμε αδικαιολόγητα αυτά που ο θεός και η φύση τους χάρισε. Ας σταματήσουμε την παρανομία. Ας τα αγκαλιάσουμε με αγάπη για αυτό που είναι και ας φανούμε αντάξιοι της φιλίας τους και της αγάπης τους.

Συγγραφέας StarDogs Trainer Academy

Το StarDogs Traienrs Academy (Γιάννης Αραχωβίτης) πρωτοπόρησε εισάγοντας την θετική εκπαίδευση σκύλων σε όλη τη νότια Ευρώπη. Με σεμινάρια για το κοινό και για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο προάγει τις φιλικές μεθόδους εκπαίδευσης προάγοντας την ζωοφιλική κουλτούρα.
Η μακρόχρονη εμπειρία του (από το 1997)και η επιστημονική του κατάρτιση καθιέρωσε το StarDogs ανάμεσα στους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στο χώρο του Πανευρωπαικά. Είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος του PDTE για την Ελλάδα.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε