Εσύ είσαι ο καινούργιος χρόνος εσύ κι ο παλιός!

Ο χρόνος άλλαξε και μαζί του αλλάζεις κι εσύ!

Εσύ είσαι ο καινούργιος χρόνος εσύ κι ο παλιός!

Πάει κι ο προηγούμενος χρόνος, θα πάει κι αυτός κι ο επόμενος. Εσύ πάντα εκεί γαντζωμένος από κάθε τι καινούργιο που εικάζεις πως θα φέρει κάθε επόμενος χρόνος.

Ναι, εγώ τον ονομάζω επόμενο όχι καινούργιο.

Εσύ που τον βλέπεις καινούργιο γιατί παραπονιέσαι πως ζεις σε μια συνήθεια και κοιτώντας γύρω σου όλα μένουν ίδια; Μα μόνο για μια βραδιά κεφιού αλλάζουν; Για μια πρόποση στην χαλαρότητα της μέθης;

Αφορίζεις με απέχθεια κάθε χρόνο που φεύγει, του λες να φύγει και να μην ξαναρθεί! Μα ανήκεις σε αυτόν το χρόνο που έφυγε! Είσαι κομμάτι της ψυχής του, ανάσα, καρδιοχτύπι και δάκρυ του, αλήθεια και ψέμα του!

Εσύ να μην ξανάρθεις δηλαδή;

Μα διώχνεται η ζωή σου; Διώκονται οι αναμνήσεις σου στον βωμό της αλλαγής μιας χρονολογίας, σβήνεται το χθες σε μια νύχτα; Σβήνεται το χθες;

Διαβάστε επίσης από τη Ρίνα Σερέτη


Πάει ο παλιός ο χρόνος;

Κάθε χρόνος που φεύγει είναι μια περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο! Έτσι μας έμαθαν να μετράμε τις ημέρες του χρόνου εδώ στη γη!

Συμπαντικά!

Μα λειτουργούμε σα να μην πιστεύουμε στην δύναμη όλων αυτών των δυνάμεων! Στη δύναμη των ουρανών!

Ζούμε στον μικρό μας γήινο μικρόκοσμο και συνεχίζουμε να μετράμε τον χρόνο, με την ψυχή στο στόμα, με ένα στρογγυλό αντκείμενο που ονομάζεται ρολόι! Κι όλαυτά με την λαχτάρα να περάσει ο ένας χρόνος για να έρθει ο καινούργιος… Κι ο επόμενος κι ο μεθεπόμενος…

Σβήνεται το χθες; Σβήνονται οι αναμνήσεις σε μια νύχτα, με μια ημερολογιακή αλλαγή;

Κι αν ναι γιατί να μην γίνεται από εσένα σε καθετί που σε πλήγωσε μες στον χρόνο αυτό, σε καθετί που σε γονάτισε, σε κάθετί που σε ήθελε εχθρό του; Γιατί να μη σβήνεις εσύ τις πίκρες που σου έχουν προκαλέσει οι γύρω σου, εσύ σε εσένα και να περιμένεις την αλλαγή του χρόνου να το κάνει για εσένα;

Εσύ είσαι ο καινούργιος χρόνος, εσύ και ο παλιός!

Εσύ το χθες, το σήμερα, το αύριο! Και δεν είσαι μόνος σου! Είμαστε ο παλιός κι ο καινούργιος χρόνος όλοι μαζί! Εσύ, εγώ, εμείς!

Ο χρόνος άλλαξε. Ό,τι είσαι, ό,τι έχεις καταφέρει έως και τώρα έχει μέσα του όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Στιγμές, εμπειρίες, γέλιο, δάκρυ, αγκαλιά, αγάπη, θυμό, λάθη, συγγνώμες μα και συγχώρεση!

Αγκάλιασε την ζωή σου! Πες αντίο με αγάπη στον παλιό χρόνο για όλα όσα σου χάρισε και καλωσόρισε τον νέο με αγάπη και εκείνον!

Πάρε το νέο χρόνο και μαζί προχωρήστε! Οι ουρανοί σου δίνουν μια ακόμη ευκαιρία να αλλάξεις, να φωτίσεις περισσότερο την ζωή σου!

Ο χρόνος άλλαξε και μαζί του αλλάζεις κι εσύ! Δεν αλλάζει ο χρόνος δίχως να αλλάξεις εσύ το ξέρεις; Δίχως να αλλάξω εγώ, ο διπλανός μου. Όλοι μας!

Έλα λοιπόν όλοι μαζί να αλλάξουμε και το 2017!

Να το δυναμώσουμε, να το εξυψώσουμε, να το φτάσουμε στα ουράνια!

Καλή μας χρονιά!

Συντάκτης | Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε