,

Λόγια ή πράξεις, άραγε εσύ τι θα διάλεγες;

Λόγια και πράξεις, άραγε αν είχες να διαλέξεις ανάμεσά τους τι θα διάλεγες; Εγώ θα διάλεγα την αλήθεια τους εσύ;

Λόγια ή πράξεις, άραγε εσύ τι θα διάλεγες;

Λόγια ή πράξεις, άραγε εσύ τι θα διάλεγες;

Τι να είναι τα λόγια δίχως τις πράξεις να δυναμώνουν τα νοήματα; Τι να είναι οι πράξεις δίχως τη συναίνεση και των δύο με ένα ναι; Άραγε αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα στις πράξεις και τα λόγια τι θα διάλεγες;

Και να, σε ακούω να φωνάζεις δυνατά, “μα τις πράξεις βεβαίως” τις πράξεις επειδή αυτές δείχνουν την πρόθεση, δείχνουν τις διαθέσεις του άλλου απέναντί μου! Μμμ… είσαι σίγουρος πως οι πράξεις είναι πάντοτε αληθινές; Κι αν πριν από αυτές τις πράξεις είχαν ειπωθεί λόγια σκληρά, λόγια που πλήγωσαν την ψυχή σου βαθιά σαν σημάδια που μόνο ο πόνος επουλώνεται όχι το τραύμα, θα είχαν για εσένα την ίδια αξία οι πράξεις αυτές.

Διαβάστε επίσης από τη Ρίνα Σερέτη


Μα κι αν μετά από λόγια ζεστά που ζωντανεύουν μες στον χώρο το οξυγόνο, αυτός ο κάποιος έκανε πράξεις σκληρές, άκαρδες δίχως να συνάδουν τα λόγια με τις πράξεις αυτές, ποια αλήθεια του θα πίστευες; Δεν σε ρωτώ μόνο για την αγάπη… Σε ρωτώ για κάθε έννοια που επικοινωνείται και με τους δύο τρόπους! Δεν είμαστε μόνο ύλη να φτιάχνουμε στιγμές με εμάς και με άλλα σώματα γύρω μας. Τα συναισθήματα δεν επικοινωνούνται μόνο με πράξεις μα και με λόγια! Έχουμε την δυνατότητα και την μαγεία συνάμα να μπορούμε εκφράζουμε την αλήθεια μας με πολλούς τρόπους.

Με λόγια μα και με πράξεις! Και τα δυο έχουν αξία και τα δυο αγάπησέ τα γιατί είναι τρόπος να σου δηλώσουν πως σε αγαπούν, σε θέλουν, σε ποθούν, σε φθονούν, σε λυπούνται. Είναι τρόπος να καταλάβεις ποιον έχεις απέναντί σου. Τα λόγια και οι πράξεις είναι μια σύνθεση απόδοσης των συναισθημάτων μας και μόνο αν πρόθεσή τους είναι η αλήθεια όσο σκληρή και να είναι, να τα δεχθείς στη ζωή σου!

Ναι, έχεις ανάγκη να δεις για να πιστέψεις γιατί τα μάτια μας τα εκπαιδεύουν εκεί έξω να πιστεύουν πράξεις-εικόνες άσχετα αν είναι αλήθεια ή ψέμματα. Αρκεί να φαίνονται… Όμως έχεις ανάγκη και να αισθανθείς μέσα από την δόνηση του λόγου. Οι “λέξεις” πίσω από την πράξη.

Όπως κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει απλά “είμαι εδώ”; Αυτή είναι μια πράξη που δίχως τις λέξεις της δεν θα είχε καμμία αξία!Τι να το κάνω ένα βουβό τηλεφώνημα, μια βουβή αγκαλιά, ένα εισιτήριο μέσα σε ένα φάκελο και πόσα άλλα δίχως μια αληθινή από ψυχής κουβέντα; Λόγια και πράξεις, άραγε αν είχες να διαλέξεις ανάμεσά τους τι θα διάλεγες; Εγώ θα διάλεγα την αλήθεια τους εσύ;

Συντάκτης | Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Συντάκτης | Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books
ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε