Το Νέο Δελχί, μετά τις σακούλες, απαγορεύει και τα πλαστικά μίας χρήσης

Το Νέο Δελχί απαγορεύει τα πλαστικά μίας χρήσης Το Εθνικό Πράσινο Δικαστήριο στο Νέο Δελχί απαγόρευσε, με απόφασή του, τα πλαστικά μίας χρήσης (μαχαιροπήρουνα,

Το Νέο Δελχί, μετά τις σακούλες, απαγορεύει και τα πλαστικά μίας χρήσης

Το Νέο Δελχί απαγορεύει τα πλαστικά μίας χρήσης

Το Εθνικό Πράσινο Δικαστήριο στο Νέο Δελχί απαγόρευσε, με απόφασή του, τα πλαστικά μίας χρήσης (μαχαιροπήρουνα, πιάτα κλπ). Αυτή η απόφαση έρχεται να ενισχύσει εκείνη του 2012, σύμφωνα με την οποία, απαγορεύτηκε η χρήση πλαστικών σακούλων στην περιοχή του Νέου Δελχί.

Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών πιάτων και μαχαιροπήρουνων

Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν ως σκοπό να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού η χρήση πλαστικών προϊόντων είχε αυξηθεί κατακόρυφα τα προηγούμενα χρόνια. Αποτέλεσμα αυτής της αύξησης ήταν το συχνό φαινόμενο της μαζικής καύσης αυτών των προϊόντων στις χωματερές του Νέου Δελχί, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλη αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο νόμος υποχρεώνει τις εταιρίες παραγωγής πλαστικών να φροντίζουν για την ασφαλή απόρριψη των προϊόντων τους ενώ, παράλληλα, προβλέπει πρόστιμα σε όσους πετάνε πλαστικά στους δρόμους της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως, η Ινδία ευθύνεται για το 60%, περίπου, των πλαστικών που φτάνουν στους ωκεανούς!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε