Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών πιάτων και μαχαιροπήρουνων

Νόμος στη Γαλλία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών σκευών.

Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών πιάτων και μαχαιροπήρουνων

Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών
πιάτων και μαχαιροπήρουνων

Η Γαλλία φαίνεται πως συνεχίζει δυναμικά την πορεία της προς την κατεύθυνση του εκσγχρονισμού και της ανάπτυξης της περιβαλλοντολογικής συνείδησης, αφού προχώρησε στη θέσπιση ενός ακόμη μέτρου το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση, ολοένα και περισσότερο, της χρήσης υλικών που βλάπτουν τους καταναλωτές αλλά και το περιβάλλον.

Advertisment

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγο καιρό, ψηφίστηκε νόμος στη Γαλλία ο οποίος απαγορεύει τη χρήση πλαστικών πιάτων, πλαστικών ποτηριών και μαχαιροπήρουνων. Στις επιχειρήσεις, έχει δοθεί περιθώριο μέχρι το 2020 για να συμμορφωθούν με το νόμο και να αντικαταστήσουν τα πλαστικά σκεύη με βιολογικά υλικά, ώστε να είναι φιλικά προς στο περιβάλλον και με δυνατότητα να μπορούν να κομποστοποιηθούν.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/gallia-apagoreyei-xrisi-plastikwn-piatwn-maxairopirounwn/

Θυμίζουμε, πως τον περασμένο Ιούλιο, στη Γαλλία, είχε ψηφιστεί σχετικός νόμος με τον οποίο απαγορεύτηκαν οι πλαστικές τσάντες. Από ότι φαίνεται, λοιπόν, τίποτα δεν είναι δύσκολο εφόσον υπάρχει η θέληση και η βούληση από τους αρμόδιους φορείς. Η Γαλλία, με τη θέσπιση αυτών των μέτρων, δίνει το παράδειγμα στις άλλες χώρες πως αν κινηθούν μεθοδικά μπορεί να υπάρξει λύση στο τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, σε μεγαλύτερο βαθμό, στο μέλλον.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η επαφή με τη φύση επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες
Σε μικρό δάσος ετοιμάζεται να μετατρέψει την περιοχή “Αλεπότρυπα” στην Άνω Κυψέλη ο δήμος Αθηναίων
Πλατφόρμα θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την ατμοσφαιρική ρύπανση
ΗΠΑ: Τοξικά φύκια έκαναν λίμνη τόσο πράσινη που ξεχωρίζει από το διάστημα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση