Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών πιάτων και μαχαιροπήρουνων

Νόμος στη Γαλλία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών σκευών.

Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών πιάτων και μαχαιροπήρουνων

Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών
πιάτων και μαχαιροπήρουνων

Η Γαλλία φαίνεται πως συνεχίζει δυναμικά την πορεία της προς την κατεύθυνση του εκσγχρονισμού και της ανάπτυξης της περιβαλλοντολογικής συνείδησης, αφού προχώρησε στη θέσπιση ενός ακόμη μέτρου το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση, ολοένα και περισσότερο, της χρήσης υλικών που βλάπτουν τους καταναλωτές αλλά και το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγο καιρό, ψηφίστηκε νόμος στη Γαλλία ο οποίος απαγορεύει τη χρήση πλαστικών πιάτων, πλαστικών ποτηριών και μαχαιροπήρουνων. Στις επιχειρήσεις, έχει δοθεί περιθώριο μέχρι το 2020 για να συμμορφωθούν με το νόμο και να αντικαταστήσουν τα πλαστικά σκεύη με βιολογικά υλικά, ώστε να είναι φιλικά προς στο περιβάλλον και με δυνατότητα να μπορούν να κομποστοποιηθούν.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/gallia-apagoreyei-xrisi-plastikwn-piatwn-maxairopirounwn/

Θυμίζουμε, πως τον περασμένο Ιούλιο, στη Γαλλία, είχε ψηφιστεί σχετικός νόμος με τον οποίο απαγορεύτηκαν οι πλαστικές τσάντες. Από ότι φαίνεται, λοιπόν, τίποτα δεν είναι δύσκολο εφόσον υπάρχει η θέληση και η βούληση από τους αρμόδιους φορείς. Η Γαλλία, με τη θέσπιση αυτών των μέτρων, δίνει το παράδειγμα στις άλλες χώρες πως αν κινηθούν μεθοδικά μπορεί να υπάρξει λύση στο τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, σε μεγαλύτερο βαθμό, στο μέλλον.

Book For Thought | S1E14

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε