Επιστήμονες δοκιμάζουν να αναστήσουν νεκρούς με βλαστικά κύτταρα!

Επιστήμονες δοκιμάζουν να αναστήσουν νεκρούς με βλαστικά κύτταρα! Η Bioquark, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, πήρε το πράσινο φως για να ξεκινήσει

Επιστήμονες δοκιμάζουν να αναστήσουν νεκρούς με βλαστικά κύτταρα!

Επιστήμονες δοκιμάζουν να αναστήσουν νεκρούς με βλαστικά κύτταρα!

Η Bioquark, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, πήρε το πράσινο φως για να ξεκινήσει έρευνα σε 20 εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς, σε μια προσπάθεια να αναγεννήσει τους νευρώνες του εγκεφάλου και, κυριολεκτικά, να φέρει τους ασθενείς πίσω στη ζωή!

Η τεχνική είναι νέα και δεν έχει δοκιμαστεί, οπότε η μελέτη θα είναι πιθανώς αμφιλεγόμενη. Με την εμφύτευση βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο του ασθενούς, εκτός από την θεραπεία του νωτιαίου μυελού με εγχύσεις χημικών ουσιών και τεχνικών που προκαλούν νευρική διέγερση (δύο εκ των οποίων έχουν δείξει πως είναι σε θέση να επαναφέρουν τους ανθρώπους από κώμα), ελπίζουν να επανεκκινήσουν τον εγκέφαλο και τη νευρική του δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι άνθρωποι που έρχονται πίσω στη ζωή.

Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό θα λειτουργήσει, αν και υπάρχει ένας πολύ γνωστός νευρολογικός ερευνητής και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, ο Δρ Calixto Machado ο οποίος ασχολείται με τη μελέτη ως εμπειρογνώμονας.

Η Διευθύνων Σύμβουλος της Bioquark, Ira Pastor, δήλωσε: «Για να αναλάβουμε μια τέτοια σύνθετη πρωτοβουλία, συνδυάζουμε βιολογικά εργαλεία πρωτοπόρας ιατρικής τεχνολογίας με άλλες υπάρχουσες ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος, σε ασθενείς με άλλες σοβαρές διαταραχές της συνείδησης. Ελπίζουμε να δούμε αποτελέσματα μέσα στους πρώτους δύο με τρεις μήνες».

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα μακροπρόθεσμο όραμά μας ότι η πλήρης ανάκαμψη σε αυτούς τους ασθενείς είναι μια δυνατότητα, αν και αυτό δεν είναι το επίκεντρο αυτής της πρώτης μελέτης. Είναι μια γέφυρα, όμως, για το ενδεχόμενο αυτό.”

[toggle title="Πηγές"]

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02742857?ter

https://www.iflscience.com/brain/biotech-company-use-stem-cells-reactivate-brains-dead/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε