Για να γυρίσει ο Ήλιος, «θέλει δουλειά» με τον Εαυτό

Για να γυρίσει ο Ήλιος, «θέλει δουλειά» με τον Εαυτό Είναι στο χέρι σου! Μπορείς!Advertisment Καλό – Κακό, Μέρα – Νύχτα, Φως – Σκοτάδι,

Για να γυρίσει ο Ήλιος, «θέλει δουλειά» με τον Εαυτό

Για να γυρίσει ο Ήλιος, «θέλει δουλειά» με τον Εαυτό

Είναι στο χέρι σου! Μπορείς!

Advertisment

Καλό – Κακό,
Μέρα – Νύχτα,
Φως – Σκοτάδι,
Χαρά – Λύπη.

Μ’ αυτά και άλλα πολλά μηνύματα- εύστοχες αναφορές- καθοδήγηση -προγραμματισμούς, που λαμβάναμε από την περίοδο της κύησης, αποσπαστήκαμε από την ενεργοπληροφοριακή μας οντότητα, την ουσία μας δηλαδή, και γίναμε δέσμιοι της λήθης.

Εξετάζουμε τη ζωή και τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, με κριτικό μάτι και διάθεση.

Advertisment

Θρησκείες, κινήματα, κόμματα, μεγαλόπνοες ιδέες, στενές και μη σχέσεις, καταχρώνται, απομυζούν, εγκλωβίζουν και κατευθύνουν την ενέργειά μας, αποπροσανατολίζοντάς μας από την εσωτερική μας Α-λήθεια!

Αποκομμένοι από τη φύση, το περιβάλλον και από τον εαυτό μας, χάνουμε τη δύναμή μας και τότε αρχίζουν τα ψυχοσωματικά δράματα.
Αναρωτιόμαστε τί μας συμβαίνει; Γιατί νοιώθουμε εξάντληση, ξαφνική κόπωση, αδικαιολόγητη αλλαγή διάθεσης, ακόμα και εξάρτηση; Ψάχνουμε τις αιτίες, αλλά οι απαντήσεις που παίρνουμε, δυστυχώς, δεν είναι ικανές να μας δώσουν πίσω το χαμένο μας σθένος. Με την απώλειά του, απλά α-σθενούμε.

Πρόκειται για μια μακραίωνη ιστορία, ένα μοτίβο ζωής που επαναλαμβάνεται και όσο αναζητούμε, εκεί έξω, τη λύση, ματαιοπονούμε!
Αλήθεια, ποιος ξέρει καλύτερα από σένα τον ίδιο, ποιος είσαι και τί θέλεις; Τί είναι αυτό που σε φέρνει πιο κοντά στην ευτυχία σου; Οι συμβατικές σχέσεις, τα έξωθεν επιβεβλημένα «πρέπει», η επιθυμία των πολλών και τα πολυφορεμένα μοντέλα ζωής (επί τω ελληνικότερον lifestyle), που μοιάζουν δικά μας;

ΟΧΙ!

Ο καθένας είναι σε θέση να αναζητήσει την δική του προσωπική αλήθεια, που είναι φυσικό να διαφέρει από αυτή του διπλανού του και δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή, δεν ανήκει ούτε στο φως, ούτε στο σκοτάδι. Είναι απλά ξεχωριστή.

“Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή”, έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης.

Για να γυρίσει ο Ήλιος, “θέλει δουλειά” με τον Εαυτό, ώστε να Τον Φωτίσει, να αναδυθεί και αναδειχθεί η λαμπερή, καθάρια, υγιής, αληθινή και αιώνια κατάστασή του.

“Θέλει δουλειά πολλή”, για να μπορέσει ο καθένας μας να εργαστεί, εις βάθος, με στόχο την αυτογνωσία και γνώμονα την προσωπική του εξέλιξη και την Ελευθερία να ΕΙΝΑΙ!

Απαλλαγμένος από την επίκτητη ανάγκη του Φαίνεσθαι, από μια επίπλαστη ταυτότητα, από την αυταπάτη!
Κάνοντας την ανατροπή στους κανόνες. (Που, άραγε, ποιος τους έθεσε;)

“Θέλει δουλειά πολλή”, και επιμονή και αποδοχή και συμπόνια και πάνω απ΄όλα τόλμη, αποφασιστικότητα, συνέπεια και συν-χώρεση!

Αποκοπή από τα δεσμά του παρελθόντος, που δεν είναι παρά κατασπατάληση ενέργειας.

Τρόποι υπάρχουν πολλοί και ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει αυτόν που του ταιριάζει! Αυτόν που θα τον απαλλάξει από όλες τις ενεργοβόρες συνήθειες.

Όποιος είναι πραγματικά έτοιμος γι’ αυτό το ταξίδι, βρίσκει τον Δρόμο του!
Έτσι, απλά! Ως δια μαγείας! Είναι η φυσική ροή της ζωής.

Και όταν καταφέρει να αναγνωρίσει τη δική του, την προσωπική του ενέργεια, ξαναβρίσκει τη χαμένη του δύναμη, ανακαλύπτει και τους κατάλληλους γι΄αυτόν τρόπους να την ενισχύσει, να την προφυλάξει από τυχόν παρασιτικές παρεμβολές και να τη διατηρήσει καθάρια και λαμπερή.

Έτσι θα μπορέσει να συνυπάρξει, “επί ίσοις όροις”, με τους συνανθρώπους του και να δομήσει τη δική του υγιή ζωή και πραγματικότητα!
Μια πραγματικότητα που εμπεριέχει Αγάπη, Σεβασμό και Δημιουργική Δύναμη Ενότητας και Σοφίας.

Άρθρο της Αποστολίας  Βασιλείου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση