,

Οι άνθρωποι που λένε αλήθειες

Γράφει η Βάσω Καρλή Οι άνθρωποι που λένε αλήθειες έχουν την ικανότητα να σε φέρνουν κοντά τους με την καθαρότητα της ψυχής τους. Δεν

Οι άνθρωποι που λένε αλήθειες

Γράφει η Βάσω Καρλή

Οι άνθρωποι που λένε αλήθειες έχουν την ικανότητα να σε φέρνουν κοντά τους με την καθαρότητα της ψυχής τους. Δεν είναι τυχαίο που ξεχωρίζουν από το σύνολο και γίνονται αποδεκτοί.

Advertisment

Ποιος είναι αυτός που δε θέλει έναν αληθινό φίλο στη ζωή του; Το ψεύτικο βρίσκεται παντού και το ανακαλύπτεις γρήγορα, ενώ για να βρεις το αληθινό, πρέπει να ψάξεις αρκετά, αφιερώνοντας χρόνο.

Οι άνθρωποι που λένε την αλήθεια δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Διαθέτουν τόλμη και δεν έχουν λόγους να κρύβονται σε αντίθεση με τους ψεύτικους που είναι πονηροί και η λέξη ντροπή τους είναι άγνωστη. Είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να τους εμπιστευτεί κάποιος, με αποτέλεσμα να μένουν μόνοι και να υποφέρουν.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές, που θα προτιμούσαμε να μας πουν ένα ψέμα, προκειμένου να μάθουμε μια αλήθεια που θα μας πληγώσει. Αν συνηθίσουμε όμως σε έναν τέτοιο τρόπο σκέψης, τότε θα ζούμε στο σκοτάδι και ζωή χωρίς αληθινό φως δεν έχει νόημα.

Advertisment

Λέγοντας ψέματα, πρώτα από όλα εξαπατάμε τον ίδιο μας τον εαυτό και δεν τον σεβόμαστε. Σίγουρα η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη, αλλά είναι απαραίτητη. Χωρίς αυτή χάνεται η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα οι σχέσεις, είτε φιλικές, επαγγελματικές, ή προσωπικές να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Επιλογή λοιπόν του καθενός μας είναι να ακολουθήσει όποιο μονοπάτι επιθυμεί, επωμιζόμενος και τις ανάλογες συνέπειες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση