Βουτιά στη ζωή!

Ζωή μια θεϊκή αναπνοή αγάπης, χαμόγελου, σμιλευμένη σε χούφτες χωμάτινων εμποδίων.

Βουτιά στη ζωή!

Βουτιά στη ζωή!

Βουτιά στο λίγο, στο πολύ, στης διαδρομής σου την άγραφη πορεία. Να ζήσεις με πυγμή με μακριά και κοντά όπου σε οδηγήσει η αγάπη! Όταν αγαπάς αυθεντικά οι αποστάσεις εξαφανίζονται μαγικά!

Βουτιά στο πέλαγο θέλει η ζωή κι αν κολύμπι δεν ξέρεις άπλωσε το χέρι σου, μην ντρέπεσαι και μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια! Ο φόβος σου να ζητήσεις βοήθεια και ο εγωισμός σου μη τυχόν και δείξεις αδυναμία σε έχει φέρει ως εδώ, να φοβάσαι μια βουτιά στης ζωής την απύθμενη ανάλαφρη αίσθηση!

Χτυπάς δίχως πυθμένα; Δεν χτυπάς! Τα όρια σου τα βάζεις εσύ, όχι η ζωή! Βουτιά στην ευτυχία σου ζητά η ζωή!

Διαβάστε επίσης από τη Ρίνα Σερέτη


Τι λες, έτοιμος για το όνειρο;

Τι πειράζει που φοβάμαι;

Λόγια ή πράξεις, άραγε εσύ τι θα διάλεγες;

Να μη φοβάσαι να γελάσεις μη τυχόν και παρεξηγηθείς, να μην ντρέπεσαι να πεις είμαι καλά, είμαι ευτυχισμένος! Να μην σκιάζεσαι να το φωνάξεις το “σε ευχαριστώ ζωή”, μη τυχόν και δεν ταιριάξεις στην μιζέρια κάποιων.

Μα πες μου τελικά σε σωριάζει η ζωή, σε ασφυκτιά η ζωή, σε δακρύζει;

Μόνο οι άνθρωποι που κρατάς γύρω σου και τους επιτρέπεις να γαντζώνονται από πάνω σου σε κρατούν στον πάτο, μόνο οι καταστάσεις που δεν σε ωφελούν σου μπλοκάρουν την αναπνοή μα εσύ τις αφήνεις να ρουφούν το δικό οξυγόνο σου.

Γιατί, τι είναι η ζωή;

Ζωή είσαι εσύ ως οντότητα κάτω από το φως ενός λαμπρού μεταβλητού αστέρα του ήλιου μας, μέσα σε έναν απέραντο γαλαξία μα όχι μοναδικό, πλάι σε συνανθρώπους συνοδοιπόρους στον πλανήτη γη. Μα και με μια ζωντανή φύση από άλλα πλάσματα και δέντρα και λουλούδια!

Ζωή μια θεϊκή αναπνοή αγάπης, χαμόγελου, αγκαλιάς σμιλευμένη σε χούφτες χωμάτινων εμποδίων που εσύ καλείσαι να ξεπεράσεις με αξίες και δύναμη και να κατευθύνεις τα μονοπάτια της στην εσωτερική σου ειρήνη.

Ο σκοπός σου στην γη είναι η ειρήνη εντός σου και εκτός σου!

Γι’ αυτό έλα σου λέω ο ήλιος παραμένει εκεί ψηλά, με μια μάτια και μια βαθιά ανάσα σου παίρνει ό,τι σε βαραίνει. Έλα σήκω σου μιλώ, τόλμα και κάνε μια βουτιά στην ζωή, ναι αυτή τη βουτιά που μια φωνή μέσα σου στο ζητά καιρό τώρα! Βούτα και θα σωπάσει μέσα σου η άλλη η φωνή των μη και των όχι!

Βουτιά στην ζωή με πίστη που σε ανυψώνει ως του Θεού τα μονοπάτια και με εμπιστοσύνη πως αυτή η ζωή είναι για εσένα και μπορεί να υπάρξει μέσα από εσένα μόνο όταν βουτήξεις στον πυρήνα της!

Βουτιά στην καρδιά της, βουτιά στην ζωή!

Δείτε Επίσης

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε