, ,

Λάδι καρύδας: Πόσο μπορείτε να καταναλώσετε ημερησίως και με ποιο τρόπο;

Το λάδι καρύδας είναι ευεργετικό για τα μαλλιά, το δέρμα και τη συνολική σας υγεία. Βοηθά στην απώλεια βάρους, στη μείωση της αίσθησης πείνας,

Λάδι καρύδας: Πόσο μπορείτε να καταναλώσετε ημερησίως και με ποιο τρόπο;

Το λάδι καρύδας είναι ευεργετικό για τα μαλλιά, το δέρμα και τη συνολική σας υγεία. Βοηθά στην απώλεια βάρους, στη μείωση της αίσθησης πείνας, βελτιώνει την πέψη και το μεταβολισμό, ενισχύει τα επίπεδα της καλής σας χοληστερόλης και αντιμετωπίζει αρκετές μολύνσεις και παθήσεις. Αποτελεί ένα συστατικό εύκολο στη χρήση του για το δέρμα και τα μαλλιά σας. Μπορείτε απλά να πάρετε μια μικρή ποσότητα του στις παλάμες σας, να τις τρίψετε μεταξύ τους για να παράγετε ζέστη και να το εφαρμόσετε στο δέρμα ή στο κρανίο σας. Αν επιθυμείτε, μπορείτε ακόμα και να το αναμίξετε με άλλα έλαια. Διαβάστε αναλυτικά Λάδι καρύδας: 80 καταπληκτικές χρήσεις

Σε περίπτωση που θέλετε να το καταναλώσετε, υπάρχει μια πληθώρα τρόπων για να το κάνετε. Όμως, ακόμα και αν το λάδι καρύδας είναι καλό για την υγεία σας, δεν πρέπει να το παρακάνετε. Υπάρχει ένα όριο ως προς την ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης του.

Advertisment

Πόσο λάδι καρύδας μπορούμε να καταναλώσουμε ημερησίως;

Σε μια μέρα, η αποδεκτή ποσότητα ελαίου καρύδας που μπορούμε να καταναλώσουμε είναι 2 κουταλιές της σούπας (30ml). Αυτή η προτεινόμενη ποσότητα έχει αποδειχτεί ότι επιφέρει μείωση του λίπους στην κοιλιά και αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού. Αν καταναλώνετε περισσότερο λάδι καρύδας, δεν θα έχετε αρκετό χώρο στον οργανισμό για τα υγιή λιπαρά, τα οποία χρειαζόμαστε και βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο και στους ξηρούς καρπούς.

Επίσης, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να αρχίζετε να το καταναλώνετε, αν δεν το κάνατε πριν. Χρειάζεται να ξεκινήσετε αργά και σταδιακά, καθώς μπορεί να αρχίζετε να νιώθετε ναυτία ή να εμφανίσετε ευκοίλια στην αρχή. Ξεκινήστε με μισή κουταλιά της σούπας και σταδιακά ανεβάστε την ποσότητα στις 2 κουταλιές την ημέρα σε ένα διάστημα 3 εβδομάδων.

Πώς μπορούμε να το καταναλώσουμε;

Τώρα που γνωρίζετε πόσο λάδι καρύδας μπορείτε να καταναλώνετε ημερησίως, μπορεί να σκεφτείτε τον τρόπο κατανάλωσής του. Και εδώ θα βρείτε μερικούς από τους τρόπους χρήσης του στη διατροφή σας.

Advertisment

1. Χρησιμοποιήστε το ως μαγειρικό λάδι

Η καρύδα αποτελείται από αρκετά σταθερές ουσίες, ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που την καθιστά μια ασφαλή και υπέροχη επιλογή για τη μαγειρική. Το λάδι είναι σχεδόν ημιστερεό σε θερμοκρασία δωματίου και γίνεται υγρό από τους 25 βαθμούς και πάνω. Μπορεί να γίνει αρκετά στερεό κατά τους χειμερινούς μήνες ή αν φυλαχτεί στο ψυγείο και ίσως χρειαστεί να το ζεστάνετε λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε. Με αυτό, μπορείτε να τσιγαρίσετε λαχανικά ή κρέας πριν το βάλετε στο φούρνο και μπορείτε ακόμα και να το βάλετε πάνω από τα popcorn σας. Χρησιμοποιήστε το σε διάφορες συνταγές με τον τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε οποιοδήποτε άλλο μαγειρικό λάδι.

2. Προσθέστε το σε καφέ ή τσάι

Η χρήση του βουτυρωμένου τσαγιού ή καφέ δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα μας. Η προσθήκη φυτικού βουτύρου στο ρόφημα σας θα σας προσφέρει τα επιπλέον υγιή λιπαρά οξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν, προσθέστε λάδι καρύδας. Αυτό που χρειάζεστε μόνο είναι μια κουταλιά της σούπας. Ανακατέψτε καλά και είναι έτοιμο!

3. Καταναλώστε το με τη μορφή συμπληρωμάτων

Μπορείτε να βρείτε το λάδι καρύδας και σε μορφή καψουλών. Το βασικό πρόβλημα βέβαια με αυτό είναι ότι οι κάψουλες μπορεί να περιέχουν λιγότερη από την ποσότητα που χρειάζεστε ημερησίως. Γι’ αυτό, ελέγξτε το κουτί του συμπληρώματος και καταναλώστε ανάλογα.

Μια σημαντική πληροφορία που πρέπει να έχετε υπόψη σας όσον αφορά στο λάδι καρύδας είναι ότι έχει θερμίδες, περίπου 130 σε κάθε κουταλιά της σούπας. Επομένως, όταν καταναλώνετε δύο την ημέρα, προσθέτετε επιπλέον 260 θερμίδες στον οργανισμό σας, κάτι που ίσως οδηγήσει σε αύξηση βάρους αν δεν το προσέξετε. Γι’ αυτό το λόγο, χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε ως αντικατάστατο των ανθυγιεινών λιπαρών οξέων στη διατροφή σας και όχι ως επιπλέον πρόσληψη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση