, ,

Ο σκύλος μου, αυτός ο δάσκαλος!

Κάποτε γνώρισα έναν άντρα που μου είπε: “Για πολλά χρόνια ήμουν τόσο δυστυχισμένος που κάθε μέρα προσευχόμουν στο Θεό να ξυπνήσω ένα πρωί και

Ο σκύλος μου, αυτός ο δάσκαλος!

Κάποτε γνώρισα έναν άντρα που μου είπε: “Για πολλά χρόνια ήμουν τόσο δυστυχισμένος που κάθε μέρα προσευχόμουν στο Θεό να ξυπνήσω ένα πρωί και να είμαι τόσο ευτυχισμένος όσο ο σκύλος μου”.

Όταν γύρισα στο σπίτι κάθισα και το σκέφτηκα. Είμαι άραγε τόσο ευτυχισμένος όσο ο σκύλος μου; Χμμ. Άρχισα να παρατηρώ το σκύλο μου Μάσα (από το σόι των Μασουλοφαγάδων) ο οποίος είναι όλη την ώρα ευτυχισμένος. Ο Μάσας είναι το πιο χαρούμενο πλάσμα που έχω γνωρίσει ποτέ μου. Ζει σε μια κατάσταση συνεχούς απόλαυσης και αναζήτησης.

Έγινε πια φανερό σ΄εμένα ότι ο Μάσας ήξερε κάτι που μου ήταν άγνωστο (ή τουλάχιστον κάτι που δεν το θυμόμουνα). Έτσι λοιπόν αποφάσισα να μελετήσω τη συμπεριφορά του Μάσα για να μπορέσω να καταλάβω τι ήταν εκείνο που αυτός έκανε και ήταν ευτυχισμένος και που εμένα μου ξέφευγε. Να λοιπόν τι έμαθα από το μικρό μου σύντροφο για το πώς να γίνεις ευτυχισμένος.

Ο Μάσας μόλις ακούει το αυτοκίνητό μου να μπαίνει στο γκαράζ παρατάει οτιδήποτε κι αν κάνει και τρέχει να με συναντήσει. Ορμάει προς το μέρος μου ξεσηκώνοντας τον κόσμο με το γάβγισμά του και ταυτόχρονα κουνάει την ουρά του τόσο δυνατά που σκουπίζει κάθε φορά το πάτωμα του γκαράζ με τις φουντωτές και κατσαρές του τρίχες. (Ο Μάσας μου έμαθε την έννοια της φράσης: “Δεν κρατιέμαι με τίποτα”.

Ο Μάσας μου επιφυλάσσει πάντα το ίδιο ολόθερμο καλωσόρισμα όσο και να έχω λείψει. Όταν γυρίζω στο σπίτι μετά από μια πολύωρη, ακόμα και πολυήμερη, απουσία δεν κάθεται στα πίσω του πόδια με τα χέρια διπλωμένα στο στήθος για να μου ανακοινώσει σοβαρά: “Νομίζω ότι είναι ώρα να συζητήσουμε τις υποχρεώσεις σου σε αυτήν τη σχέση”. Είναι απλά, ευτυχισμένος που με βλέπει και μου το δείχνει.

Οι σκύλοι καλά περνάνε, εμείς τι κάνουμε; Alan Kohen εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε